ÚSZÁS

2021.06.13. 21:07

Két számban is bizonyíthat az Adorján SE úszótehetsége

A Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE kiválósága, Szabó Száva Hargita is részt vesz az olaszországi Lignanoban rendezendő junior uszonyosúszó világbajnokságon. A tehetséges ifjú sportoló két számban is megméreti magát.

Klein Péter

– Dunaújvárosban 400, míg Kaposváron 200 méteren úsztam meg a világbajnoki szintidőt, amivel a junioroknál a második legjobbnak számítok – fogalmazott Szabó Száva Hargita. – Lignanoban szeretnék döntőbe kerülni mind a két számban, de a főszámomban, 400 méteres uszonyosúszásban a legjobb ötöt tűztem ki magam elé. Ha az éremszerzés nem sikerül, akkor sem leszek szomorú, de egy év múlva az Európa-bajnokságon, illetve két év múlva a következő vb-n már szeretnék minél színesebb éremkollekciót begyűjteni.

A versenyző Fonyódról jár edzésekre a megyeszékhelyre, ahol egyébként a Táncsics Mihály Gimnázium tanulója.

– Nehéz összeegyeztetni az úszást, a tanulást és az utazást, főleg az online oktatás alatt volt az – tette hozzá az úszó. – Jelenleg valamivel könnyebb, hiszen visszaköltöztem a kollégiumba.

Szabó Száva Hargita edzője, Lábodi Laura személye miatt igazolt Kaposvárra, aki megszerettette vele az uszonyosúszást.

Az ifi korú sportoló egy korosztállyal feljebb, a junioroknál is bizonyított már a hazai medencékben, s ezt szeretné megismételni Olaszországban is, ahol először szerdán áll rajtkőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában