strandröplabda

2021.06.29. 10:04

Pécsiek voltak a főszereplők a lellei fordulóban

Udvarácz Kyrának három medál is jutott, Merkler és Baumholczer két aranyérmet szerzett.

Fenyő Gábor

Fotó: Nemeth_Levente

Több mint hatvanan léptek homokba Balatonlellén – a házigazda somogyiak mellett érkeztek még indulók Kecskemétről, Győrből, Szombathelyről, Pécsről, sőt még Tolna megyéből, Bonyhádról is –, s minden versenyző pizzát kapott ebédre. Eleinte még szeles volt az idő, aztán a rendkívüli meleggel is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek.

 

A balatonlellei forduló főszereplője a Pécsről érkezett Udvarácz Kyra volt, aki megnyerte a női párost, tagja volt a négy a négy elleni kategória győztes csapatának, vegyes párosban pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Ugyancsak két arany jutott (férfi párosban és a csapatversenyben) a szintén pécsi Merkler Ábelnek és Baumholczer Martinnak. A kaposvári Ferencz Emese, Vida Eszter alkotta kettős az U16-ban diadalmaskodott, míg a felnőtteknél harmadik lett – Vida a négyes tagjaként egy ezüstöt is elkönyvelhetett –, a főszervező Pintér Zsanettnek pedig egy-egy arany és ezüst jutott.

 

A harmadik forduló végeredménye

U16 – leányok (kilenc páros): 1. Ferencz Emese, Vida Eszter (Kaposvár), 2. Szita Luca, Stangl Dániel (Kaposvár), 3. Lőrincz Gabriella, Borovszky Dorottya (Kaposvár).

U16 – fiúk (két páros): 1. Csordás Bertalan, Szalaki Dominik (Kaposvár), 2. Stangl Dániel, Szakály Barna (Kaposvár).

Nők (öt páros): 1. Udvarácz Kyra (Pécs), Pintér Zsanett (Kaposvár), 2. Horváth-Csabai Diana, Pfundt Szilvia (Kaposvár), 3. Ferencz Emese, Vida Eszter (Kaposvár).

Férfiak (hét páros): 1. Merkler Ábel, Baumholczer Martin (Pécs), 2. Simon Balázs, Szabó Dávid (Kaposvár), 3. Gébert Zsolt, Pechár Patrik (Bonyhád).

Vegyes páros (nyolc páros): 1. Zoltán Anna (Szombathely), Horváth Bálint (Kecskemét), 2. Seres Szilvia, Szabó Dávid (Kaposvár), 3. Udvarácz Kyra, Baumholczer Martin (Pécs).

Négy a négy ellen (nyolc csapat): 1. Udvarácz Kyra, Merkler Ábel, Storcz Dániel, Major Máté, Baumholczer Martin (Pécs), 2. Vida Eszter, Pintér Zsanett (Kaposvár), Deáki Zsolt (Budapest), Ádám Barnabás (Budapest), 3. Turbucz Antal, Turbucz Dániel, Micsinai Róbert, Micsinai Róbert (Győr).

A hétvégén, vasárnap a Desedán folytatódik a Bazsado Kupa-sorozat. Fenyő Gábor

Fotó: Németh Levente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában