amerikai foci

2021.06.10. 22:59

Visszavonulnak a fészekbe a Darazsak

A rengeteg sérülés okán visszalépett a Redda-Futár Divízió II.-es amerikai futball bajnokságtól a Kaposvár-Taszár Hornets csapata.

KLein Péter

Csütörtök reggel, közösségi oldalán jelentette be a Kaposvár-Taszár Hornets csapata, hogy visszalép a harmadosztályú bajnokságtól.

– Sajnos nagyon sok lett a sérültünk, így elfogytunk – mondta Lugosvölgyi György, a Kaposvár-Taszár Hornets elnöke. – A védekező és a támadó falunk szinte teljesen lenullázódott, ráadásul két elkapónk is több hétre kiesett, de emellett van boka- és térdsérültünk, illetve olyan is, aki bordazúzódás miatt nem tudja vállalni a játékot. A linebackerünk pedig katona és a következő napokban hadgyakorlaton vesz részt. Emiatt dugába dőltek a játékaink. Ezek okán úgy döntöttünk, hogy visszalépünk a bajnokságtól. Ezt a felelős döntést a csapat hosszútávú jövőjének érdekében, a játékosainkkal együtt hoztuk meg. A bajnokság előtt az volt a célunk, hogy minél több meccset játsszunk le és nyerjünk meg, sérülés nélkül. Ez sajnos nem sikerült. Abban viszont mindenki biztos lehet, hogy az egyesület nem szűnik meg. Ahogy korábban is mondtam már: képes vagyok az ördöggel is összefogni azért, hogy Kaposváron legyen amerikai foci!

A Darazsak bár visszaléptek a bajnokságtól, de az edzésekkel nem állnak le.

– Már most elkezdjük a felkészülést a 2022-es bajnoki szezonra – tette hozzá Lugosvölgyi György. – Amint lehetőségünk nyílik rá elkezdjük a toborzást a középiskolákban, hogy egy felkészültebb, bővebb kerettel vágjunk neki a következő évadnak.

A harmadosztályból még két forduló lett volna hátra, de az már a diósdi vereség után eldőlt, hogy a kaposváriak nem kerülnek be a rájátszásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában