quad sport

2021.06.17. 11:05

Zsófi Somogybabodon is a csúcsra tört

Hét évesen a somogybabodi off-roadon ült először quadon Mohácsi Zsófi, így különös izgalommal várta, hogy ismét nyeregbe pattanjon ezen az ikonikus versenyen. Összesítettben sikerült megszereznie a második helyezést.

Barkóczy László

– Szombaton és vasárnap is rajthoz álltam, hisz mindkét nap két futamot rendeztek a quadosoknak – mesélte Zsófi. – Egy futam négy körből állt, és nagyon jó pályát építettek a szervezők, hisz egy körön volt ügyességi rész ugratókkal, kanyarokkal, és egy gyorsabb, technikásabb rész is a „katlanban”.

A verseny különlegességét az adta, hogy a profik és az amatőrök is együtt versenyeztek.

– Ezen kívül is nagyon izgultam, hisz közel húszezer látogató nézhette, ahogy versenyzem – folytatta Zsófi. – Egyetlen női quadosként, különösen nagy volt rajtam a nyomás.

Az első versenynapot Zsófi nagyon szépen teljesítette. A második napon azonban több szomorú dolog is nehezítette, hogy jól szerepeljen.

 

– Az előttem lévő versenyző gépe lefulladt, így én is beragadtam a rajtnál – idézte fel a fiatal versenyző. – Értékes másodperceket vesztettem emiatt. Később, a futam vége felé felborultam a quadommal, így azt a futamot befejezni sem tudtam. Szerencsére semmi bajom nem lett, de nagyon elszomorított az eset.

Mivel a somogybabodi quadverseny nem bajnoki mérkőzés volt, így nem számít bele Zsófi bajnoki pontjaiba. A balszerencsés események ellenére is sikerült a fiatal versenyzőnek a dobogó második fokára állnia az összesítettben.

Mohácsi Zsófi II. helyzett lett Somogybabodon

– Nagyon örültem és még meg is hatódtam, hogy " target="_blank" rel="noopener noreferrer">pár éve még én fotózkodtam híres quad versenyzőkkel, most pedig már hozzám jöttek oda gyerekek, hogy egy közös képet szeretnének készíteni velem – mondta el Mohácsi Zsófia. – Eszembe jutott, hogy körülbelül én is ennyi idős voltam, mikor édesapám elhozott a versenyre a barátaival, és én is pont így örültem egy-egy közös fotónak a versenyzőkkel.

Sokan szerettek volna Zsófival egy közös képet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában