KÉZILABDA

2021.07.24. 08:20

A legnehezebb ellenfeleket kapták a megye kézisei

A Magyar Kézilabda Szövetségben elkészítették a K&H női- és férfikézilabda-liga 2021/2022-es idényének programját.

M. G.

A bajnokságok első fordulójának versenynapja a nőknél és a férfiaknál egyaránt szeptember 12-e, az alapszakasz utolsó fordulójának versenynapja az uraknál 2022. május 29., a hölgyeknél május 22. A férfi bajnoki döntőre a versenykiírás szerint 2022. június 1–12. között kerül majd sor.

A versenykiírás alapján a Bajnokok Ligájában induló együttesek megegyezhetnek egymással a magyar bajnoki mérkőzésük időpontjáról, választhatnak sorsolási számot. A Szeged és a Veszprém élt ezzel a lehetőséggel. Az FTC és a Győr a sorsolás mellett maradt, a két női csapat képviselője a helyszínen húzta ki az egymás elleni összecsapások időpontjáról döntő számot. A férfiaknál mindkét somogyi együttes kemény ellenfelet kapott, az újonc balatonboglári NEKA a Mol-Pick Szeged otthonába látogat, míg a Csurgói KK Telekom Veszprémnél vendégeskedik, azaz a pontvadászat két legerősebb alakulatával csapnak össze megyénk alakulatai. A hölgyeknél a Siófok KC is a lehető legerősebb ellenfelet kapta, miután a tizenötszörös magyar bajnok és ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC gárdáját fogadja. A férfiaknál a Mol-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, illetve a nőknél a Ferencváros és a Győri Audi ETO KC novemberben találkozik egymással először a kézilabda NB I. következő idényében.

Férfi NB I, 1. forduló: Budakalász–Balatonfüred, Eger–Dabas, Mol-Pick Szeged–NEKA, Gyöngyös–Tatabánya, Telekom Veszprém–Csurgó, Kecskemét–FTC, Veszprémi KKFT–Komló. Női NB I, 1. forduló: Vasas–Alba Fehérvár, Siófok KC–Győri Audi ETO KC, DVSC–Kisvárda, DKKA–Szombathely, MTK–Budaörs, Érd–Vác, FTC–Mosonmagyaróvár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában