kézilabda

2021.07.23. 10:43

Csapat épül, csupa nagybetűvel

Elkezdte a felkészülést a női kézilabda NB I.-re a Siófok KC együttese, a csapat a szezonban két fronton lesz érdekelt a honi bajnokságban és a magyar Kupában.

Molnár Gábor

Fotó: NemA

A női kézilabda NB I.-re készülő Siófok KC új vezetőedzője, Danyi Gábor Tokióban van, hiszen edzőként ő segíti az ötkarikás játékokra hangoló magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának, Elek Gábornak a munkáját. A somogyi együttes szakmai munkáját ezért jelenleg Zdravko Zovko irányítja, a kapusokkal Pastrovics Melinda foglalkozik, az együttes erőnlétéért Bubori Kornél felel, s egy komplett orvosi csapat ügyel a sportolók egészségére.

– Az első napok a fizikális, valamint az orvosi tesztekről, felmérésekről szólnak – mondta a horvát mester. – Az érdemi munka a jövő héten kezdődik majd el, délelőttönként az erőnléti edzések kerülnek előtérbe, délutánonként pedig a labdáé lesz a főszerep, már a teremben. Azért fontos, hogy már most elkezdjük a kézilabdás gyakorlatokat, mert sok új játékos érkezett a csapathoz, így idő kell ahhoz, hogy ki tudjuk alakítani a taktikát és a játékrendszereket.

A szakmai stáb folyamatosa kapcsolatban van Danyi Gáborral, akivel minden egyes momentumot, napról napra, sőt szinte óráról órára leegyeztetnek, így teljesen az ő iránymutatása alapján zajlik a felkészülés a Balaton partján.

– Miután véget ért az első szakasz, utána elkezdődnek az edzőmérkőzések – tette hozzá Zdravko Zovko, aki az RK Zagreb trénereként kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját –, de akkor már itt lesz Gábor is. A Mosonmagyaróvár ellen kezdjük az előkészületi meccsek sorát, aztán szép lassan jön a többi nagy feladat.

A horvát tréner kiemelte, nagyon izgatott és várja már a közös munkát, hiszen egy fiatal együttest építenek, s ezzel egy új fejezetet nyitnak a klub életében.

– Nyugalmat, békességet és egy igazi együttest, ezt várom az előttünk álló szezontól – fogalmazott Fodor János, a Siófok KC ügyvezető tulajdonosa. – Azt szeretném látni, hogy a játékosok küzdenek egymásért, igazi, nagybetűs csapatként dolgoznak és mindent megtesznek a sikerért, a klubért és a szurkolókért.

Fodor János korábban úgy fogalmazott, még mindig van kettő nyitott kérdés, ha azok a klub számára pozitívan zárulnak le, akkor az előző évhez képest el tudják érni a 60 százalékos bérköltségcsökkentést, ha nem, akkor körülbelül 45-50 százalékossal tudnak nekivágni a bajnoki szezonnak.

– Ha nem változnak a körülmények, akkor biztosított az egyesület anyagi háttere – emelte ki az ügyvezető. – Viszont, ha újra begyűrűzik hazánkba is a koronavírus-járvány, akkor nemcsak mi, hanem sok más egyesület is problémákba ütközhet. A játékoskeretet érintő, még nem tisztázott kérdések, pedig napokon belül eldőlnek.

Fodor János hangsúlyozta, olyan eredményt kell elérnie a csapatnak a magyar bajnokságban, illetve a kupában, hogy a Siófok KC jusson vissza a nemzetközi porondra.

Az előzetes tervek alapján hat felkészülési mérkőzéssel hangol az SKC a 2021/22-es bajnoki rajtra. Augusztus 18-án a Mosonmagyaróvár ellen kezdenek, majd 24-én a Ferencvárost fogadják. Ezt követően Kaproncára utaznak, ahol a Podravka Vegeta mellett a Krim Mercator–Ferencváros mérkőzés párharcából kapnak ellenfelet. Ez a nemzetközi torna nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy Bajnokok Ligájában szereplő csapatok ellen mérjék fel azt, pontosan hol is tartana. A tervek szerint egy négycsapatos hazai tornával zárják a felkészülést szeptember első hétvégéjén, de a résztvevőkkel egyelőre még egyeztetnek, így nincs még konkrét időpont. Természetesen a nyári programjukban fontos szerepet játszik egy szurkolói ankéttal egybekötött nyílt edzés is, melyet akkor tudnak véglegesíteni, amikor kiderül, pontosan mikor térnek vissza a játékosok a tokiói olimpiáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában