ÚSZÁS

2021.07.29. 09:03

Éremesőben úsztak a Kasi ifjú sportolói

Négy somogyi egyesület sportolóinak részvételével zajlott az 53. alkalommal megrendezett Gyermek Országos Úszóbajnokságon, melynek ezúttal a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont.

Klein Péter

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola versenyzői elképesztő teljesítményt nyújtottak a hódmezővásárhelyi országos bajnokságon, hiszen összesen húsz érmet szereztek, amivel az éremtáblázaton az igen előkelő második helyen végeztek.

– Kiváló időeredmények születtek, hiszen Kakuk Koppány 200 és 400 gyorson új korosztályos országos csúcsot és minden egyéni számban megyecsúcsot úszott – tájékoztatott Virovecz Richárd, a KASI úszószakosztályának vezetőedzője. – Pálca-Juhász Emese 50, 100, 200, 400, 800 és 1500 gyorson megyecsúcsot döntött, Király Flóra 100, 200, 400, 800 és 1500 gyorson ugyancsak a legjobbnak bizonyult a megyében, míg Bögözi Hunornak 800 gyorson sikerült ez. Az összetett pontversenyben az elképzelhetetlennek hitt harmadik helyen végzett a csapat, hatalmas csatában a Tatabányával, akiket csak egy hajszállal előztünk meg. Az éremtáblázaton pedig a második helyen végeztünk tizenegy magyar bajnoki címmel, hat ezüstéremmel, három bronzéremmel, négy negyedik, egy ötödik és két hatodik hellyel.

Magyar bajnokok:

Pálca-Juhász Emese: 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m gyorsúszásban. Kakuk Koppány: 50 m, 100 m, 200 m, 400 m gyorsúszásban. 4x100m mix gyorsváltó (Pálca-Juhász Emese, Király Flóra, Kakuk Koppány, Szombathelyi Péter, Sárközi Szabolcs, Bögözi Hunor). 4x100m fiú gyorsváltó: (Kakuk Koppány, Bögözi Hunor, Sárközi Szabolcs, Szombathelyi Péter). 4x200m fiú gyorsváltó (Kakuk Koppány, Bögözi Hunor, Sárközi Szabolcs, Szombathelyi Péter).

Ezüstérmesek:

Király Flóra: 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m gyorsúszás. 4x100m fiú vegyes váltó (Sárközi Szabolcs, Patakfalvi Áron, Szombathelyi Péter, Kakuk Koppány).

Bronzérmesek: Pálca-Juhász Emese: 100 m gyorsúszás. Kakuk Koppány: 200 m vegyes úszás. Bögözi Hunor 800 m gyorsúszás. A csoport felkészítését Hajdu Sándor vezette. A felkészítésben segítettek: Meiszterics László, Stoff Dóra, Fekete Judit és Virovecz Richárd.

Az újranyitott kapuk mellett megrendezett országos bajnokságon a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE úszószakosztályából négyen vettek részt. A sportolók az egyéni csúcsok mellett egy döntős helyezést szereztek.

– A négynapos sporteseményen Kovencz Áron, Kovencz Odett, Tajti Sára és Vince Marcell mutathatta meg több távban is mennyit fejlődtek önmagukhoz és a mezőnyhöz képest – tudtuk meg Kovács Zsófiától, a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE sajtóreferensétől. – Úszóink javítottak egyéni legjobbjaikon, Kovencz Áron 100 méter gyorson beúszta magát a döntőbe, ahol a hetedik helyen ért célba, míg Vince Marcell 200 méter háton úszott kiemelkedően és végül a tizenkettedik helyen zárt. Odett és Sára első alkalommal vettek részt bajnokságon egyéniben, így számukra a tanulás és tapasztalatszerzés volt a cél.

A 75 egyesület több száz sportolóját felvonultató rangos megméretésen a Marcali BÚSZSE részéről két sportoló ugrott medencébe, összesen tizenhárom alkalommal. Detrich Luca négy számban is döntőbe jutott, ahol három hetedik és egy nyolcadik helyet szerzett, míg Barna Balázs 1500 méter gyorson tizenharmadikként zárt. A szintén marcali NivoMed csapatából négyen vettek részt a hódmezővásárhelyi versenyen, de ezúttal egyik úszónak sem sikerült beverekednie magát az előfutamokról a fináléba.

A pontversenyben a Marcali BÚSZSE a 40., a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE az 51., míg a NivoMed a 67. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában