röplabda

2021.07.15. 10:53

Jelentősen átalakul őszre a Fino-Kaposvár kerete

Csak a hazai pontvadászatban lesz érdekelt a következő szezonban a Fino-Kaposvár extraligás férfi röplabdacsapata, miután vissza léptek mind a CEV, mind pedig a Challenge Kupától.

Fenyő Gábor

Egyelőre még sok a kérdőjel a jövőt illetően a Fino-Kaposvár extraligás férfi röplabdacsapatánál, de ami tényként könyvelhető el: egészen biztos, hogy a következő, 2021/2022-es bajnoki évadban is az argentin Ruben Adrian Wolochin, Demeter András György edződuó irányítja a legutóbbi szezonban mind a bajnoki sorozatban, mind pedig a Magyar Kupában ezüstérmet szerzett somogyi társulatot.

Nézzük először a távozókat, merthogy azokból van bőven. Elköszönt a válogatott Keen Cameron Illés, aki Koch Róbert szövetségi kapitány osztrák klubcsapatának, a legutóbb bajnoki címet szerzett – s ezzel fennállása legnagyobb sikerét ünnepelhette – UCV Holding Graz csapatában folytatja. A francia II. osztályban a Saint Nazaire együttesében játszik a folytatásban az ugyancsak válogatott Horváth Kristóf, míg Kalmár Ákos az orosz Ilia Makarovval egyetemben az Extraliga újoncát, a Bp. Kistext SE alakulatát választotta. A másik orosz légiósunk, Vitalij Melnikov hazatért, s biztos, hogy az ukrán Denys Veletsky sem tér vissza. A tavaly nyáron Székesfehérvárra kölcsönadott Kulcsár Adrián végleg a MÁV Előre SC-Bericap játékosa lett.

– Az előző szezonban kaposvári színekben szerepelt, 210 cm-re nyúlt marokkói Hamza Ouyachi továbbra is marad a Fino színeiben – mondta Geiger András, a klub egykori legendás játékosa, aki az átigazolásokat intézi. – A tervek szerint egy kubai és egy indiai center lesz a társa, csak nagy kérdés, hogy mikor engedik majd el őket a hazájukból; lehet, hogy javában tart már a bajnokság, amikor csatlakozni tudnak. Egy bosnyák feladó-átlót várnak még: a 23 éves, két centi híján két méter magas Marko Milovanovics a 2019/2020-as szezonban a Bp. MAFC-BME csapatát erősítette, legutóbb pedig a francia II. osztályban szereplő Martigues Volley-Ball csapatával a nyolcadik lett. Nem mellesleg 2019-ben ő volt az Ezüst Európa Liga legponterősebb játékosa. Ugyancsak a somogyi megyeszékhelyen folytatja röplabdás pályafutását a debreceni Hubicska Patrik, aki a legutóbbi országos strandröplabdaversenyen megsérült, de az augusztusi alapozást már megkezdheti Kaposváron.

– Szerettünk volna még magyar játékosokat szerződtetni, de Tomanóczy Bálint Budapesten folytatja jogi tanulmányait, így Kecskemétet választotta, s nem jön Kaposvárra Kecskeméti Bálint és Dávid Csanád sem – folytatta Geiger András. – Kecskemétit több klub is megkereste, s végül a Dávid Zoltán irányította fehérváriak ajánlatára bólintott rá, utóbbi pedig kevésnek tartotta a neki felajánlott fizetést.

Változik a szakmai stáb összetétele is. Az ügyvezető Kulcsár Tibor lemondott; a gazdasági ügyekkel Vígh Attila sportigazgató foglalkozik. Ugyancsak távozik a Fino-Kaposvár argentin erőnléti edzője, a télen érkezett Carlos Alberto Propato. Vagy Csik Olivér helyettesíti majd, vagy szintén Argentínából érkezik egy másik erőnléti tréner.

Ugyancsak fontos hír, hogy a Fino-Kaposvár a következő szezonban hiányozni fog a nemzetközi kupaporondról, ugyanis gazdasági megfontolásból nem indulnak sem a CEV, sem pedig a Challenge Kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában