kézilabda

2021.07.20. 10:32

Mindig jobb akar lenni a gólkirály

Az idén százhatvanhárom góllal zárt Katarina Jezic, amivel ő lett a Siófok KC házi gólkirálya, összességében pedig ötszázhuszonhárom találattal a klubtörténet negyedik legeredményesebb sportolójává lépett elő a horvát klasszis.

MW-összeállítás

Fotó: NemA

Katarina Jezic játékát lassan öt esztendeje csodálhatja a női kézilabda NB I.-ben szereplő Siófok KC közönsége. A huszonnyolc esztendős beálló évről évre jobb formát mutat, és immáron hosszú ideje megbízható, stabil és gólerős pontot képez a Balaton-parti együttesben.

A klub hivatalos honlapjának adott interjújában visszakanyarodtak az időben, és nosztalgiáztak egy kicsit, hiszen rengeteg meghatározó pillanat részese volt az elmúlt esztendőkben Katarina Jezic, aki beírta magát az SKC történetébe. A sportban azonban nem csak sikeres periódusok vannak, így beszélgettek a mögöttük hagyott szezon megpróbáltatásairól, és természetesen a jövőről is.

– 2016 decemberében érkeztem a klubhoz, és olyan, mintha csak tegnap lett volna – elevenítette fel a siofokkc.hu-n a kiváló beálló. – Akkor még teljesen mások voltak a körülmények, hiszen a munkacsarnokban edzettünk, és egy helyi általános iskolában játszottuk a hazai mérkőzéseinket. Persze ennek is megvolt a maga hangulata. Nekem ez az időszak, amiről beszélünk, a sérülésem utáni visszatérésről szólt.

Az elmúlt években rengeteg klubtörténelmi pillanat részese volt a horvát játékos.

– Régóta vagyok már az egyesület játékosa, az itt eltöltött idő alatt pedig rengeteg szép emlékkel és felejthetetlen pillanattal lettem gazdagabb – hangsúlyozta Katarina Jezic. – Jó érzés belegondolni, milyen sok klubtörténeti pillanatnak lehettem a részese. Természetesen voltak nehéz és szomorú pillanatok is, de a sporthoz ez is hozzátartozik. Ezeken minél hamarabb túl kell lenni és tovább kell lépni. A legjobb a 2018/19-es szezon volt. Abban az évben álomszerűen alakultak a dolgok. Nagyon jó csapatunk volt, és nem csak a pályán; tele volt az öltöző motivált, pozitív szellemiségű karakterrel, és az edzői stáb is szuper volt. Ha a legemlékezetesebb pillanatot kell megneveznem, akkor az az EHF-kupa megnyerése. Hazai pályán hódítottuk el a serleget, leírhatatlan érzés volt. Örökre emlékezni fogok azokra a pillanatokra.

Az elmúlt szezon azonban nem úgy sikerült, ahogy arra számítottak.

– Rettenetesen nehéz volt az idei év – emelte ki a horvát válogatott kézilabdázó. – Őszinte leszek, ilyen helyzetben nagyon nehéz mindvégig pozitívnak maradni. Történtek dolgok, melyek nem voltak igazságosak, de ezek ellen egyszerűen játékosként nem tehetsz semmit. Annyi, de annyi munkát beleraktam a mindennapokba, de mégsem tudtam elérni sem a saját, sem pedig a klub által megfogalmazott célokat. Szomorúvá és csalódottá tesz ennek tudata, a kemény munkának viszont mindig megvan a gyümölcse, én ebben hiszek, és eszerint élem az életemet.

Elképesztő ez a fejlődés, amit évről évre mutat, egy igazi vezéregyéniség, olyan játékos, aki sosem adja fel. Az idén 163 góllal zárt, amivel ő lett az SKC házi gólkirálya, összességében pedig 523 találattal a klubtörténet negyedik legeredményesebb sportolójává lépett elő, adódik a kérdés, mit hoz(hat) a következő idény?

– Az a célom, hogy minden egyes nappal jobb és jobb játékos váljon belőlem – felelte a kiváló horvát beálló. – Ezért dolgozom, ez a motivációm. Egyelőre még nem foglalkoztam sokat a következő szezonnal, de azt megígérhetem, minden alkalommal a tudásom legjavát fogom nyújtani a pályán.

Fotó: Németh A.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában