RÖPLABDA EXTRALIGA, NŐK

2021.07.28. 08:43

Rangadókkal nyitja a bajnokságot a Diamant

Igazi presztízsrangadóval rajtol a női röplabda Extraligában a 2021/2022-es évad. Az első fordulóban, a somogyi megyeszékhelyen, az 1. MCM-Diamant Kaposvár impozáns arénájában lép pályára a bajnok és kupagyőztes, Németh Szabolcs vezette Fatum Nyíregyháza együttese várhatóan október 16-án.

Molnár G.

A találkozó külön érdekessége, hogy a kaposváriak vezetőedzője immár az a Vincent Lacombe, aki az elmúlt szezonban a szabolcsiak másodedzője volt. A Nyíregyháza az 1. MCM-Diamant csapatától is igazolt játékost a nyáron: a válogatott center, Bodovics Hanna tette át a székhelyét az ország túlsó felébe. Az idei Magyar Kupa bronzérmesének egyébként kijutott a jóból az alapszakasz elején, ugyanis a második fordulóban is hazai rangadó vár rá, méghozzá a komoly terveket szövögető Vasas Óbuda ellen.

A pontvadászat október 16-án rajtol, és a csapatok másfél hónap alatt lejátsszák az első kört. Ezt egy hosszabb szünet követi, és a második kör összecsapásait január 22. és március 6. között kell majd megvívni. Ezután jön a rájátszás a már megszokott negyeddöntőkkel, elődöntőkkel és hely­osztókkal. A bajnokság a tervek szerint május első felében ér véget.

Az alapszakasz kaposvári érdekeltségű programja

1. forduló (október 16.): 1. MCM-Diamant Kaposvár–Fatum Nyíregyháza, 2. forduló (október 23.): 1. MCM-Diamant Kaposvár–Vasas Óbuda, 3. forduló (október 30.): MTK–1. MCM-Diamant Kaposvár, 4. forduló (november 6.): 1. MCM-Diamant Kaposvár–DVTK, 5. forduló (november 13.): UTE–1. MCM-Diamant Kaposvár, 6. forduló (november 20.): 1. MCM-Diamant Kaposvár–Békéscsaba, 7. forduló (november 27.): Balatonfüred–1. MCM-Diamant Kaposvár, 8. forduló (2022. január 22.): Fatum Nyíregyháza–1. MCM-Diamant Kaposvár, 9. forduló (január 29.): Vasas Óbuda–1. MCM-Diamant Kaposvár, 10. forduló (február 5.): 1. MCM-Diamant Kaposvár–MTK, 11. forduló (február 12.): DVTK–1. MCM-Diamant Kaposvár, 12. forduló (február 19.): 1. MCM-Diamant Kaposvár–UTE, 13. forduló (február 26.): Békéscsaba–1. MCM-Diamant Kaposvár, 14. forduló (március 5.): 1. MCM-Diamant Kaposvár–Balatonfüred.

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában