judó

2021.07.19. 10:00

Schneider és Szabó is aranyat nyert Budapesten

Budapesten, az UTE Dzsúdócsarnokában rendezték az Ifjúsági Országos Rangsorversenyt, melyen a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola négy képviselője indult.

Kun Z.

– Az eredetileg tervezettnél kevesebb indulóval vettünk részt, de tudtuk, hogy ők mindannyian éremesélyesek lehetnek – nyilatkozta Böröcz Zsolt, a sportiskolások vezetőedzője. – Azzal, hogy a négy éremből kettő arany lett, a maximumot teljesítette a csapat. Az összesített éremtáblázaton a csapatban elért második helyezés kiváló eredmény. Szabó Cseperke 52 kg-ban, míg Schneider Sára a 44 kg-os lányok között nem talált legyőzőre. További két értékes harmadik helyezésünkről Őze Olivér (81 kg), és Horváth Ákos (90 kg) gondoskodott. Legközelebb augusztus legvégén Siklóson, a Tenkes Kupán veszünk részt.

A Nemzeti Alaptanterv 2020 testnevelést érintő tananyagában a korábbiaknál hangsúlyosabban jelent meg a küzdősportok oktatása, amelyet három sportág, a birkózás, a dzsúdó és a karate képvisel – adta hírül honlapján a Magyar Judo Szövetség. A három szövetség, valamint a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete közös dokumentumot írt alá, a küzdősportok magas színvonalú oktatásának segítését tűzve ki célul. A három sportág érintett szövetségei készek szakembereket delegálni az iskolákba, akik segítenek a testnevelő tanároknak az adott küzdősport oktatásában. Ott, ahol ez szükséges, megfelelő végzettségű szakemberekkel segítik a testnevelőtanár-képzéssel foglalkozó intézmények küzdősportokat illető szakmai munkáját. Szakembereket biztosítanak a már végzett testnevelő tanárok továbbképzésére mindhárom sportágban.

Címkék#sport#judo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában