rali

2021.07.30. 11:07

Száguldás Szlovéniában

A negyedik helyen végzett a Ford Fiesta R5-el versenyző Kovács Antal, Istovics Gergő (Rally Café Racing) alkotta páros a horvát–szlovén ralibajnokság Zelezniki futamán, mely egyben Mitrop-kupa is volt.

Molnár Gábor

Fotó: Uros Modlic

Elérkezett a július és vele együtt folytatódott a horvát–szlovén ralibajnokság is, melynek a festői szépségű Zelezniki városka adott otthont. A verseny egyben Mitropa-kupa futam is volt, így a mezőny, amely nyolcvanöt indulót számlált hat-nyolc országból verbuválódott össze.

– A versenykiírást látva sejtettük, hogy megint egy pörgős rendezvényt raktak össze a szervezők, mely kiváló pályákat tartogatott a számunkra – mondta Istovics Gergő. – Két éve már voltunk ezen a futamon akkor a negyedik hely lett a miénk, az idén feltett szándékunk volt ezen az eredményen javítani. Amúgy is ránk fért már egy problémamentes futam, hiszen sajnos az idei évben hol a technika, hol a mi hibánk miatt nem alakult a legfényesebben a szezonunk. A két évvel ezelőtti versenyről két pálya már ismerős volt, így a bejáráson az új szakaszokra fektettük a nagyobb hangsúlyt, amelyre szükség is volt, hiszen két pályát is a síközpontok környékén jelöltek ki, így nem egyszer ezer méter feletti magasságban kanyarogtunk. Ezekről azonban le is kellett ereszkedni, ami igazán embert próbáló feladat elé állított mindenkit. Rengeteg kanyar, „nadrágszíj széles” utak, és gyönyörű környezet. Röviden így lehet jellemezni ezeket a pályákat.

Sajnos az autóval az első napon volt egy kisebb turbószenzor-problémájuk, mely viszonylag minimálisan hátráltató tényező volt, de ahhoz pont elég volt, hogy a vártnál hátrébb sorolják őket.

– A problémát a szervizcsapat orvosolta, így másnap adott volt a feladat, előre kellett lépni, és megcélozni az abszolút dobogót – hangsúlyozta a kaposvári navigátor. – A verseny második napján már tudtuk a saját tempónkat autózni és fokozatosan lépdeltünk előre az összetettben, azonban a harmadik helyezett szlovén Marko Grossinak megmaradt az 5,5 másodperces előnye velünk szemben. Folyamatosan közelítettünk hozzá, meg is jegyezte, hogy élvezi a csatát de a verseny végére maradt még egy kis előnye. Így megismételtük a két esztendővel ezelőtti eredményünket, azonban az idén egy jóval nívósabb mezőnyben sikerült elérni az abszolút negyedik helyet, amely mellé társult a horvát bajnoki értékelésben egy harmadik pozíció is, így azért kupákkal gazdagodva tértünk haza. Összességében elégedettek lehetünk, hiszen ha van még 1-2 szakasz, akkor megvan az abszolút dobogó is, de mint tudjuk az autósportban nincsen ha...

Most szusszan egyet a Kovács Antal és Istovics Gergő páros, s szeptember első hétvégéjén a Kumrovec Rallyval folytatják a programjukat. – Remélem egy hasonló jó vagy még kicsit jobb eredményt érünk majd azon a megméretésen – tette hozzá Istovics Gergő.

Fotó: MGR Images

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában