szinkronúszás

2021.07.02. 10:00

Tapsvihar zúgott a medencénél

Tizenharmadik alkalommal tartotta meg szinkronúszó gáláját a Kapos Dynamic SE.

Klein Péter

A kaposvári Virágfürdőben rendezett látványos, szórakoztató sportesemény megnyitóján Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte a szülőket, akik az edzőkkel karöltve kiemelt szerepet töltenek be az egyesület életében. Hangsúlyozta, fontos a város életében a szinkronúszás, hiszen hatvan ifjú hölgynek biztosít rendszeres sportolási lehetőséget.

 

Az előző évben a pandémia miatt nem szervezhették meg évzáró gálájukat a szinkronúszók, akik így kettőzött erővel és lelkesedéssel készültek a szerda estére. A befektetett munka és a sportág iránti alázat már az első kűrben is érezhető volt, s ahogy haladtunk előre az időben, egyre káprázatosabb produkciókkal rukkoltak elő a sportolók.

– Nagy szívfájdalmam, hogy elmaradt az előző gálánk, így szinte egész évben erre a napra készültünk – nyilatkozta Laski Vivien, a Kapos Dynamic SE vezetőedzője. – A gála egyik különlegessége, hogy a volt sportolóink is bemutattak egy kűrt, a másik pedig az, hogy tematikus dolgokat, akrobatikus elemeket is bevontunk a számokba.

A gálán csapatban és duóban is megmutatták tehetségüket a fiatalok, sőt arra is fény derült, hogy a víz mellett a szárazföldön is kitűnően táncolnak, akárcsak a Nita DC növendékei, akik két remek koreográfiával is színesítették a gálát.

– A gála után sem áll le az élet az egyesületnél, hiszen a hétvégén rendezik a Hungarian Opent, ahol a FINA-versenyzőink szerepelnek majd – mondta Forró-Köves Gabriella, a Kapos Dynamic SE elnöke. – Az alapozást augusztusban kezdjük, hiszen ősszel már elrajtol a versenyidőszak. Szeretnénk megőrizni azt a nem hivatalos, de kitüntető helyet, hogy továbbra is a miénk a legsikeresebb vidéki egyesület.

A XIII. szinkronúszó gála szervezői ezúttal sem feledkeztek meg tragikusan elhunyt társukról, Gém Fruzsináról, de ezúttal nemcsak az ő, hanem az elmúlt időszakban életüket vesztő családtagok emlékének is adóztak egy megható kűrrel. A Gém Fruzsináról elevezett díjat ebben az esztendőben Vigh Lea Georgina vehette át.

Ezt az elismerést minden évben az egyesület edzői ítélik oda az egész éves teljesítmény, a tanulmányi eredmény és a közösséghez való viszony alapján.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában