úszás

2021.07.08. 21:40

Világbajnoki érmet ért az egyéni csúcs

Fantasztikusan szerepeltek a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE úszói a 2021-es felnőtt uszonyosúszó világbajnokságon. A tomszki viadalról végül két éremmel, több egyéni csúccsal és megannyi élménnyel térhetnek haza.

Klein Péter

A 2020-ban elhalasztott uszonyosúszó világbajnokságot ebben az évben végül az oroszországi Tomszk városában szervezte meg a szövetség. A Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE csapatából három kiválóság harcolta ki az indulási jogot a viadalra: Stadler Csenge, Lengyeltóti Bence és Hamlin Matthew. Rajtuk kívül a szintén kaposvári, de már egri színekben versenyző Varga Krisztina is képviselve hazánkat a 16 fős magyar delegáció tagjaként.

Stadler Csenge és Lengyeltóti Bence 200 és 400 méteres uszonyos gyorsúszáson állt rajthoz míg Hamlin Matthew egyéniben 100 méteres felszíni úszáson, továbbá a 4x100, 4x200 méteres felszíni váltó, valamint a 4x50 méterese felszíni mixváltó tagjaként. Emellett pedig a 4x100 méteres mix uszonyos gyorsúszó váltóban az előfutamban indulhatott.

Az Adorján SE kiválóságai remekül szerepeltek a versenyen, saját és a Kovács László mesteredző által meghatározott célokat is teljesítették, így összesen két éremmel és több döntős helyezéssel zárták a világeseményt. Lengyeltóti Bence 200 méteres uszonyos gyorsúszáson hetedik idővel kvalifikálta magát a döntőben, ahol fantasztikus egyéni csúccsal második helyezést ért el. Következő napon 400 méteres uszonyos gyorsúszáson harmadik idővel jutott a fináléban, amit meg is tartott, így az orosz és görög rivális mögött bronzéremmel búcsúzott a versenytől. Stadler Csenge érettségi évében szintén 200 és 400 méteres uszonyos gyorsúszáson indult a bajnokságon. A célja az volt, hogy mindkét távon döntőbe kerüljön elsőéves felnőttként. A rövidebbik távon harmadik idővel jutott be a délutáni futamban, ahol a hetedik helyen zárt, míg 400 méteren hatalmas harc folyt a harmadik pozícióért, végül orosz és ukrán ellenfelei mögött ötödikként csapott a célba.

 

Hamlin Matthew idén hatalmasat fejlődött és már év közben is folyamatosan döntötte meg egyéni csúcsait rövidtávokon, így harcolt ki több pozíciót is a magyar váltókban. A 4x200 méteres felszíni váltóval az előkelő negyedik helyen zártak, míg a 4x50 méteres felszíni váltó tagjaként a szintén döntős nyolcadik helyen értek célba. Utolsó nap a 4x100 méteres felszíni váltóban óriási egyéni csúcsot úszott, azonban a döntőbe jutás ezúttal elmaradt, ugyanis a török csapattól három századmásodperccel lemaradva a kilencedik helyen zárt a férfi váltó. Ezen felül 100 méteres felszíni úszáson szintén legjobb egyéni idejével a 17. lett, míg a verseny harmadik napján előfutamban járult hozzá ahhoz, hogy a 4x100 méteres uszonyos gyors mixváltó a fináléba jusson, ahol új összetétellel (Senánszky, Holoda, Varga, Cséplő) nyert aranyérmet.

A kaposváriak méltán lehetnek büszkék a sportolóikra, akik a csodásan szereplő magyar válogatott tagjaként mindent beleadva két éremmel, több döntős helyezéssel és megannyi egyéni csúccsal térhetnek haza.

A Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE sportolói eredményei

Lengyeltóti Bence

200 m uszonyos gyorsúszás 2. hely

400 m uszonyos gyorsúszás 3. hely

Stadler Csenge

200 m uszonyos gyorsúszás 7. hely

400 m uszonyos gyorsúszás 5. hely

Hamlin Matthew

4x50 m felszíni mix váltó 8. hely

4x200 m felszíni váltó 4. hely

4x100 m felszíni váltó 9. hely

4x100 m uszonyos gyors mix váltó, előfutam 3. hely

100m felszíni úszás 17. hely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában