labdarúgás

2021.08.08. 19:42

A Somogysárd és a Balatonkeresztúr is búcsúzott

Vasárnap két somogyi csapatot szólítottak pályára a MOL Magyar Kupa első fordulójában. A Balatonkeresztúr és a Somogysárd is egy-egy kiélezett csatában maradt alul, így búcsúzott a további küzdelmektől.

Klein Péter

A megyei első osztályban szereplő Balatonkeresztúr a tolnai megyei első ligában rendre jól szereplő Bonyhádot fogadta. A hazaiak Horváth Milán révén kerültek előnybe az első félidő derekán, de a tolnaiak még a szünet előtt egyenlítettek, majd a második félidő vége felé a vezetést is megszerezték, s már nem is engedték ki a kezükből.

Páli Norbert: – Két-három száz százalékos helyzetet is kihagytunk, míg az ellenfél két szerencsés góllal megnyerte a találkozót. A mérkőzésnek azonban voltak pozitívumai, hiszen megismertük a hiányosságainkat, amiket ki kell javítanunk a bajnoki rajtig.

Balatonkeresztúr SK–Bonyhád VLC 1–2 (1–1)

Balatonkeresztúr, 300 néző. V.: Sipos K. (Albert, Sáfárik).

Balatonkeresztúr: Oswald – Olti (Bojtor, a 25. percben), Bartha, Horváth M., Gelencsér (Bogdán T., a 79. percben), Papp K., Slezák (Bakos, a 63. percben), Nagy Sz. (Mózes, a 79. percben), Kozma, Horváth D., Mészáros D. Vezetőedző: Páli Norbert.

Bonyhád VLC: Szabó Sz. – Kósa (Szőts, a szünetben), Szász (Sárdi, a 74. percben), Kvanduk, Pap R., Máté R., Ágics, Jerabek (Győrfi, a 80. percben), Preininger, Sebestyén, Pfaff. Vezetőedző: Dienes Pál.

Gólszerzők: Horváth M. (a 24. percben), illetve Sebestyén N. (a 41. és a 66. percben).

Sárga lap: Mészáros D. (a 30. percben), Gelencsér (a 41. percben), illetve Kósa (a 18. percben), Ágics (a 83. percben)

Továbbjutott: a Bonyhád VLC.

Nem kedvezett Fortuna a somogysárdiak számára, hiszen a megye egyes gárda az NB III. Nyugati csoportjában rendre élcsapatnak számító Nagykanizsát gördítette a somogyiak útjába. Weimann Gábor csapatának helyzetét pedig az is nehezítette, hogy nem számíthatott eltiltott játékosaira, de így is felvették a kesztyűt magasabb osztályú ellenféllel szemben a somogyiak.

Weimann Gábor: – Talán a Nagykanizsa továbbjutása nem forgott veszélyben, de tartalékosan is kiválóan helyt álltunk. Sajnos kulcspozíciókban is kényszermegoldásokat kellett alkalmaznunk egy félprofi csapat ellen, melynek helyzetét helyenként jó játékkal sikerült megnehezíteni.

Somogysárd SE–FC Nagykanizsa 2–3 (1–1)

Somogysárd, 250 néző. V.: Hartung (Mihálovics, Kapéter).

Somogysárd SE: Horváth N. – Marits (Török B., az 56. percben), Baranyai, Kuti R., Kuti K., Nagy A., Ato, Herzsenyák, Orbán R. (Ágoston, a 82. percben), Házi Á., Grabarics. Vezetőedző: Weimann Gábor.

FC Nagykanizsa: Borsi – Talabér, Péntek (Lőrincz, az 58. percben), Bohata (Kobra, a 78. percben), Bagó, Szabó P. (Kószás, az 51. percben), Ekker, Nikic, Balogh F., Török M. (Béli, az 58. percben), Major M. (Kovalovszki, az 58. percben.). Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Kuti K. (a 36. percben), Ato (a 88. percben – 11-esből), illetve Péntek (a 16. percben), Ekker (a 16. és a 81. percben – a másodikat 11-esből).

Kiállítva: Ekker (a 94. percben – kakaskodásért).

Sárga lap: Ato (a 64. percben), Orbán R. (a 69. percben), Herzsenyák (a 69. percben).

Továbbjutott: az FC Nagykanizsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában