quad sport

2021.08.24. 15:44

Ismét a dobogón tündökölhetett Zsófi Miskolcon

Augusztus utolsó előtti hétvégén ismét rajthoz állt a quadsport mezőnye Miskolcon. A bajnoki pontokért a fiatal kaposvári tehetség, Mohácsi Zsófia is rajthoz állt, és ismét bizonyította: komolyan kell venni tehetségét és elszántságát. Összesítettben sikerült megszereznie a dobogó második fokát.

Barkóczy László

Mint minden hasonló korú fiatalnak, így Zsófinak is tombolt a szünidő. De ő nem csupán a strandon múlatta az időt. Folyamatosan készült és edzett, mindegy hogy rekkenő hőség, vagy éppen felhőszakadás volt.

– Nagyon szeretek edzésekre járni, edzőm, idősebb Németh Kornél (NémeTH Motocross Suli) nagyon komoly edzéstervet állított össze nekünk – emlékezett vissza Zsófi. – Az edzéstervem tele volt erősítő és ügyességi gyakorlatokkal is.

Hetente többször, alkalmanként akár hat órás edzéseken vett részt Zsófi. Vidáman és élményekkel telve emlékszik vissza a felkészülése ezen szakaszára, pedig egy felnőtteknek is megterhelő edzésmunkát végzett.

– Egyik alkalommal a fejünkre húzott zsákkal kellett motoroznunk, amiből nem lehetett kilátni – nevetett fel Zsófi, – azt szimuláltuk, hogy ha sáros lenne a szemüvegünk, vagy bármilyen más váratlan helyzet adódna, hogyan haladjunk tovább. Nagyon mókás, de tanulságos volt. Előfordult olyan is, hogy teniszlabdákkal egyensúlyozva kellett különböző feladatokat végrehajtani a quadon.

Edzés el nem maradhat, ezt tudja Zsófi is. Így ha éppen harmincöt fokos hőség volt, ugyanúgy quadra kellett pattannia, mint amikor éppen szakadt az eső.

– Apukám is azzal viccelt mindig, hogy addig kell edzeni, ameddig jól esik... Néha a sisakomból se láttam ki, úgy elkapott egy-egy nyári zápor. De talán ezek a különleges helyeztek is hozzájárultak ahhoz, hogy nagyon sok baráti kapcsolatot sikerült kialakítanom edzőtársaimmal.

Mohácsi Zsófi nem lazított nyáron sem. Hívták fesztiválokra szerepelni, részt vett Cserszegtomajon a III. Balaton Off Road Fesztiválon is. Itt felnőttek közt versenyzett a Quad Szuper Kupa 2x4 kategóriájában.

A sok edzés és felkészülés aztán a miskolci versenyre látszott beérni.

– A miskolci salakpályára egy nagyon speciális beállítást kívántak meg a quadok – értékelte a versenyt Mohácsi Zsófi. – Ebben Feitner Viktor, a KASE elnöke és Popik János segített, akik a quadomat felkészítették a küzdelmekre. A verseny a quad track arénában, a miskolci Népkert Salakmotor pályán volt. Négy futamból állt, és futamonként négy kört kellett megtenni.

Első futamon alkalmával sajnos elrontottam a rajtot annak ellenére, hogy én indulhattam a belső ívről. Utána már hiába igyekeztem, sajnos nem tudtam behozni a körülbelül egy másodperces lemaradásomat. Aztán a második és a harmadik futamot is a második helyen zártam. Az utolsó futamban aztán végre meg tudtam előzni riválisomat, ifjabb Bencsik Zoltánt.

A bajnokság következő futama Hatvanban lesz szeptember 25-26-án. Itt Zsófi ismét rajthoz áll, és reményei szerint újra szép eredményeket ér el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában