kosárlabda

2021.08.04. 10:15

Csorvásinak vonzó volt Lazics jövőképe

Mint arról már beszámoltunk, Csorvási Milán kétéves szerződést kötött a Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárlabda-csapatával. A volt válogatott center már munkába is állt új egyesületénél.

Kun Zoltán

Csorvási Milán személyében igazán tapasztalt, rutinos kosárlabdázó érkezett a kaposváriakhoz. Mint korábban megírtuk, 1988-ban született, 208 cm magas és 115 kg. Középiskolásként az Egyesült Államokban is pályára léphetett.

Itthon a Kecskemét csapatán kívül játszott már a Sopron, a Szeged, a Körmend és legutóbb az Alba Fehérvár együttesében immár visszatérőként is. A centerposzton szereplő játékos az utóbbi városból teszi át székhelyét Kaposvárra.

Csorvási Milán az elmúlt szezon alapszakaszában tizenhét találkozón lépett pályára, egy alkalommal kezdőként. Átlagban 7,4 percet töltött a pályán meccsenként, ezalatt 2,5 pont- és 1,8-as lepattanóátlagot ért el. Azt, hogy ennél mindenképp többre képes, a somogyiaknál meg is szeretné mutatni.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek – kezdte bemutatkozásképp Csorvási Milán, aki Székesfehérvárról érkezett a somogyiakhoz. – Örültem a megkeresésnek, úgy gondolom, hogy a Kaposvári KK jó csapat lesz az előttünk álló szezonban. Szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni. Nagyon szimpatikus volt a Nikola Lazics vezetőedző által felvázolt kép. Vannak olyan csapattársak, akikkel már ellenfélként találkoztunk korábban, a többiekkel pedig fokozatosan megismerkedek. A céljainkat nagyon sok minden befolyásolhatja, az idő eldönti majd, végül hol zárhatunk.

– Alaposan kicserélődött a csapat – mondta a kaposváriak első tréningjén Szőke Balázs edző. – A légiósok közül nem maradt senki. Két amerikai már biztosan nálunk folytatja pályafutását. A videók alapján nagyon jó játékosok, egyiküket pedig ismerjük is, hiszen szerepelt már korábban Magyarországon. Változás még, hogy a fiatalszabályba már nem fér bele Borisz Krnjajszki, ebben a szerepkörben Plézer Gábor, Puska Bence és Paár Márk juthat játéklehetőséghez. Mint minden évben, minél jobban akarunk szerepelni a szezon során. Úgy vágunk neki a pontvadászatnak, hogy a legjobb nyolc közé mindenképp szeretnénk bejutni. Az utóbbi időben sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok, hogy ez sikerüljön. Reméljük, ez változni fog és egy olyan csapat alakul ki, amely ezt – ha nem is lesz könnyű –, de ki tudja harcolni.

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában