LABDARÚGÓ NB II.

2021.08.14. 09:17

Megállítaná a Siófok a hibátlan Diósgyőrt

A legutóbb még élvonalbeli, két forduló után két győzelemmel álló Diósgyőrt fogadja a BFC Siófok vasárnap 19 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Komoly erőpróba, igazi értékmérő bajnoki vár a balatoniakra a minőségi labdarúgókat felvonultató együttessel szemben. A diósgyőriek egy csákvári sikerrel kezdtek (1–0), majd legyőzték hazai pályán – egy finoman szólva is vitatható büntetővel – a szintén feljutásra pályázó Vasast (2–1). Mindkettőn betalált az ötszörös válogatott Könyves, aki mellett olyan labdarúgók alkotják még a támadószekciót, mint Molnár vagy Suljic. Ez a trió még az élvonalban sem vallana szégyent, ráadásul a kispadon ott van még Hornyák, Németh Marió vagy épp Horváth Zoltán. A piros-fehérek sem sebezhetetlenek, a Csákvár elleni oldalról belőtt labdák sok gondot okoztak nekik, a Vasas ellen pedig egy szögletből kaptak gólt.

Sok új játékos érkezett, a csapat alakulófélben van, egyelőre akadozik az összjáték – nyilatkozta a Kondás Elemér a DVTK trénere, aki szerint még van mit csiszolni bőven a játékukon. Ez adhat esélyt a balatoniaknak egy jó eredmény elérésére, ráadásul a Vasas elleni rangadón Szelest és Szatmárit is sérülés miatt kellett lecserélni, majd Zsemlye kapott piros lapot, ami okozhat némi fejtőrést a vezetőedzőnek, hogy kik legyenek azok a fiatal szabálynak megfelelő labdarúgók, akik a kezdőben, illetve a kispadon helyet kapjanak.

Fel kell nőniük a feladathoz a balatoniaknak, akinek ezúttal fegyelmezett játék mellett tudásuk legjavát kell nyújtaniuk egy olyan együttes ellen, mely – a Vasas ellen látottak alapján – eredményes tudja letámadni az ellenfelét, nem kerülve a párharcokat. Remélhetőleg utóbbiban is partnerek tudnak lenni.

Fotóillusztráció: Németh A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában