triatlon

2021.08.15. 19:00

Tikkasztó hőségben teljesítették a távokat az elszánt triatlonisták Nagyatádon

Derült, meleg idő várta a 32. nyílt nemzetközi hosszútávú triatlon bajnokság résztvevőit, akik reggel fél nyolckor merültek vízbe a gyékényesi tavon, hogy leússzák 3800 méteres távot. Utána rögtön nyeregbe pattantak a sportolók és elindultak a 180 kilométeres kerékpáros pályán, hogy a kijelölt útvonalon Nagyatádra érjenek.

Györke József

Fotó: Rohrig Daniel 06304320092

A városban pedig igyekeztek úgy kialakítani a maratoni futás (42.195 m) pályát a rendezők, hogy a triatlonisták a terep adottságaitól függően néha árnyas helyeken is futhassanak. A frissítő állomásokon önkéntes diákcsapatok várták a frissülni vágyókat. Rengeteg dinnye állt rendelkezésre, de nem volt hiány jégkockákból, hűvös vízből, sótablettából, kólából, energia zseléből, banánból és szőlőcukorból sem. Akinek ez még mind nem volt elég, az út mellett a hozzátartozók, barátok hűtőtáskáikból keresték ki az előrendelést és visszafele ezzel várták a futókat. A versenybírók is sokat voltak köztük rollerrel és kerékpárral. Ahol fekvő vagy csak épp guggoló futót láttak, megkérdezték mi történt. Legtöbbször szerencsére csak rövid pihenőt tartottak.

Az első helyen Holupka Ágnes (11:55:10) és Badar Gergő (8:23:04) zárt. Második lett Szekeres Mariann (12:08:05) és Erdélyi Dávid (9:04:08), míg a harmadik helyen Bereczki Karina (12:09:46) és Ales Suhadolnik (9:14:02) végzett. Vidáman léptek a dobogóra az abszolút váltósok is. Ott a Hármas brigád (8:32:57), a Vite4testőr (9:16:41), és a TriKárpáti (9:15:41) volt a sorrend.

Sokáig elhúzódott az eredményhirdetés, de azért még sokan örültek azt követően is, hisz kisorsolták, kik mehetnek hazánkat képviselve egy nemzetközi versenyre, kik kapták meg különdíjakat. A szervezőbizottság tagja – Balogh József – által felajánlott kerékpár Szerbiába került. Éjfélkor még köszöntötték az utolsó befutót, majd következett a hagyományos tűzijáték.

A női verseny győztese, a fiatal Holupka Ágnes harmadik alkalommal vett részt ilyen jellegű versenyen. A Gödről érkezett sportoló egyéni versenyzőként indult, barátait szokta elkísérni versenyekre, edzésekre és úgy gondolta, megpróbálja ő is, ami aztán Nagyatádon be is jött. Négy éve triatlonozik. Számára a kerékpározás az erősség, de a futástól félt egy kicsit. Idén volt egy bokasérülése, de ahogy az eredmény tükrözi, átvészelte és nyert.

Kocsis Péter, a nagyatádi TRIATÁD versenyzője is örült a befutást követően, hisz a senior I. abszolút hatodik helyen végzett, míg kategóriájában a harmadik helyet szerezte meg. Különösen azért is örült, mert az ő kategóriájukban az első nyolc versenyzőből öt fő ehhez a kategóriához tartozik. Az úszást követő kerékpározás sokat kivett belőle. Nagy volt a hőség és több társával együtt megszenvedték a kedvezőtlen útminőséget. A futásnál már örültek a fátyolfelhőknek és a parkok hűsének. Elégedett volt a 9:38-as idejével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában