KÉZILABDA NB I., NŐK

2021.08.18. 09:44

Tomori Zsuzsanna távozott az SKC-tól

Tamara Horacek és Tomori Zsuzsanna távozása után minden kérdőjel kiegyenesedett a női kézilabda NB I.-re készülő Siófok KC-nál, kialakult a 2021/2022-es szezon végleges játékoskerete.

MW-összeállítás

Fotó: NemA

Tomori Zsuzsannával folytatott egyeztetések után a felek egyetértettek abban, hogy nem kívánnak szerződést hosszabbítani, így a játékos távozik Siófokról.

Tamara Horacek távozását illetően az SKC eddig nem adott ki hivatalos információkat. Fodor János ügyvezető viszont most részletesen beszámolt a siofokkc.hu-n a francia átlövő ügyéről.

– A klubunknak 2023-ig szóló, jelenleg is érvényben lévő szerződése van Tamara Horacekkel – fogalmazott az ügyvezető. – Július 12-én, megdöbbenve értesültünk a Metz hivatalos bejelentéséről. A játékos élő szerződése ellenére minden kapcsolatot megszakított klubunkkal, és nem érkezett meg a felkészülés kezdetére. A múltban történtek alapján továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, aki nem akar Siófokon kézilabdázni, annak nem is kell. Élő szerződéssel lehet távozni, de csak bizonyos feltételek mellett. A kötelezettségek nemcsak a csapatokra, hanem a játékosokra is vonatkoznak. A szükséges lépéseket megtettük, innentől fogva ez már egy jogi ügy.

Az új játékoskeretet több fontos irányelv alapján állították össze Danyi Gábor útmutatásával.

– A járvány komoly nehézségeket okozott, ezért kiemelten fontos volt a gazdasági stabilitás megteremtése – tette hozzá. – Szerettünk volna mindenképpen fiatalítani, ezért tehetséges, többségében magyar játékosokat kerestünk, akik itt Siófokon érhetnek be. Annak is nagyon örülök, hogy több saját nevelésű játékost is be tudtunk építeni a felnőttkeretbe. Gábor olyan karaktereket keresett, akik igazi csapatemberek és megfelelnek azoknak az elvárásoknak, amiket itt Siófokon felállítottunk. Lehet, hogy most visszább kellett lépnünk, de biztos vagyok benne, hogy ez hosszú távon gyümölcsözni fog.

A 2021/2022-es csapatnévsor tehát végleges, a tervezett fiatalítás jól sikerült: a játékoskeret átlagéletkora 24,2 év, így csaknem öt évet fiatalodott a tavalyihoz képest.

– Horacek játékával alapszinten számoltam, a kvalitásaihoz mérten szerepelt a terveim között – hangsúlyozta Danyi Gábor. – Furcsa történet az övé, nem értem, ez nem egy profi sportolóhoz méltó viselkedés. A keret végleges, és egy pillanatra sem estünk kétségbe az említett játékosok hiányában. Ez nem jelenthet problémát, motiválttá kell tegye azokat, akik így több lehetőséghez jutnak majd. Tehetséges és fiatal kézilabdázóink vannak, köztük több saját nevelésű játékos. Nem lehet kérdés, hogy a célkitűzést, a harmadik–hatodik hely valamelyikét el fogjuk érni az előttünk álló szezonban. Ez egy új projekt kezdete, szeretnénk egy csapatot, egy igazi közösséget építeni. Az alapokról indulunk, és az építkezéshez idő kell. Rengeteget fogunk dolgozni a sikerekért, ezt megígérhetem.

Az SKC is megkezdi az előkészületi mérkőzések sorát, augusztus 18-án, szerdán, 15 órától a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatát fogadja. A mérkőzésre a belépés ingyenes, az összecsapás után pedig szurkolói ankét keretein belül mutatják be az új szakmai stábot és a felnőttcsapat játékosait.

Fotó: Németh András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában