RÖPLABDA

2021.09.06. 08:44

Az arénában rendezett edzőképzést a röplabdaszövetség

A Kaposvári Röplabda Akadémia szervezésében, a Kaposvár Arénában rendezték meg a Magyar Röplabda Szövetség délnyugat-magyarországi éves edzőtovábbképzését.

M. G.

Az egész napos program során előadást tartott a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, Koch Róbert, valamint a nemzeti együttes erőnléti edzője, Fehér Iván, illetve Halász Márta utánpótlás szövetségi edző és az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női együttesének újonnan kinevezett vezetőedzője, a francia Vincent Lacombe is, akinek felesége, Lacombe Zsófia a kaposvári akadémia sportigazgatója.

A röplabdázóként Kaposváron is megfordult Halász Márta a leány U15-ös korosztály ismeretszintje, elvárások a nemzetközi szint eléréséhez címmel tartott érdekes előadást az arénában, ezt követően a magyar férfiröplabda-válogatott erőnléti edzője, Fehér Iván (aki amúgy az NB I/A-csoportban szereplő Kaposvári Kosárlabda Klub erőnléti edzője is) beszélt a kondicionális képességek fejlesztésének tervezéséről és korosztályonkénti képzéséről.

A délutáni folytatásban előbb A liberó kiválasztása és képzése nemzetközi szintre címmel az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás nőiröplabda-csapatának vezetőedzője, a francia Vincent Lacombe osztotta meg gondolatait a hallgatósággal, zárásként pedig a férfiválogatott szövetségi kapitánya, Koch Róbert vette át a szót: a szakember a férfi U17-es korosztály ismeret szintjével kapcsolatos nemzetközi elvárásokról beszélt.

A továbbképzés gyakorlati megvalósításában aktívan részt vettek a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely leány- és fiúszakosztályának növendékei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában