kézilabda

2021.09.27. 09:49

Helyt álltak Szegeden

Fantasztikus hangulatú mérkőzésen negyven percig tartotta magát a Csurgó a magyar bajnok Pick Szeged otthonában a K&H férfikézilabda liga harmadik játéknapján.

Huszár Hajnalka

A hazaiak kezdték meg a gólgyártást, de a csurgói játékosok is küzdöttek és nem engedték ellógni a házigazdát. Miután Krecic a kilencedik percben egalizált, a két együttes fej-fej mellett haladt egy jó darabig, de a félidő derekára ismét háromgólos volt az alföldiek előnye. Mariano Ortega mester időkérése után azonban összeszedte magát a somogyi alakulat és Gebhardt találatával elkezdte a felzárkózást. Ez annyira jól sikerült, hogy a félidő végére csak egyetlen egy találat maradt meg a szegediek előnyéből.

A második játékrész csurgói találattal indult, így szinte minden kezdődhetett az elejétől. Nem kellett azonban sok idő, s ismét meglépett két góllal a Szeged. Innen azonban már akadoztak a csurgói támadások, a vendéglátó pedig fokozatosan elhúzott. Bár a CSKK az utolsó percig küzdött, ezen a találkozón nem volt esélye a fordulás után sziporkázó magyar bajnok ellen.

– Álmosan kezdtünk, az első tíz percben sok technikai hibát követtünk el, viszont biztató, hogy végig jól védekeztünk – értékelt a meccs után Juan Carlos Pastor, a szegediek mestere. – A nehéz helyzetben feléledt a csapatom, hiszen érdekes módon akkor ébredtünk fel, amikor kettős emberhátrányban játszottunk. Egyre jobbak lettek a támadásaink, így az utolsó tíz percben már a előrejátékunkkal is elégedett voltam.

– Nem vagyok elégedett azzal amit a csapatom nyújtott, de ettől függetlenül a mérkőzésen voltak jó periódusaink – fogalmazott Mariano Ortega. – Az első félidőben feszesen védekeztünk, aminek meg is lett az eredménye és a páros kapcsolataink is működtek. A második félidőben a Szeged kemény védekezése felőrölte játékosaink erejét, és ekkor kinyílt az olló.

Pick Szeged–Csurgói KK 33–21 (12–11)

Szeged, 800 néző. V.: Sándor L., Szikszay.

Szeged: Mikler – Sostaric 1 (1), Henigman, Mackovsek 3, Bánhidi 4, Frimmel 2, Bombac 3. Csere: Tönnesen 2, Martins 5, Gaber, Garciandía 4, Bodó 1, ifj. Rosta M. 2, B. Radivojevics 4 (1), Rea 2 (1). Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Csurgó: Tatai – Gebhardt 2, Krecic 3, Mladen Krszmancsics 5 (2), Rotim 2, Borsos, Kerkovits 2. Csere: Füstös Á. (kapus), Vasvári 1, Herczeg 2, Szeitl E.,Schäffer 1, Gábor M. 2, Tóth Á. 1. Vezetőedző: Mariano Ortega.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–2. 9. p.: 3–3. 16. p.: 7–4. 21. p.: 9–6. 25. p.: 10–9. 31. p.: 12–12. 36. p.: 15–14. 40. p.: 18–15. 45. p.: 20–18. 51. p.: 25–20. 56. p.: 29–21. Kiállítások: 12, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 2/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában