labdarúgás

2021.09.26. 20:56

Hozta a kötelezőt a Rákóczi FC

Fölényes sikert aratott a sereghajtó Tarr Andráshida SC ellen a hazai pályán futballozó Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában.

Klein Péter

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Még nagyon a bajnokság elején járunk, így túlzás lenne azt állítani, hogy kiesési rangadó várt volna a 18. helyen álló Kaposvári Rákóczi FC együttesére, amely a sereghajtó Tarr Andráshida SC gárdáját fogadta a Rákóczi Stadionban. Az viszont biztos volt a találkozó előtt, hogy a kaposváriaknak csak a győzelem az elfogadható, ha ezzel a szezonnal bármi tervük is van. A zöld-fehér klub labdarúgói igen nagy elánnal léptek pályára és az első perctől kezdve a kapuja elé szorították az Andráshidát.

Az első nagy helyzetre sem kellett sokat várni, már a negyedik percben könnyedén előnybe kerülhetett volna a Kaposvár, de János Norbert tizenegy méterről, középről kevéssel a jobb kapufa mellé lőtt. Az első negyed órán belül Bíró Dominik és Czuczi Péter is eleresztett egy-egy jó lövést, azonban ekkor Czirjék Zoltán kapus állta a labda útját. Ezt követően viszont – minden bizonnyal tudatosan – több területet adott ellenfelének a Rákóczi, ami a zalaiak kis híján kis is használtak. Egy indítás után ugyanis Harsányi Dániel vétette el a labdát, így Szinay Bendegúz iramodhatott meg a kapu felé, azonban tíz méterről, balról a bal alsó mellé gurított.

 

A következő helyzetét már jobban felépítette a vendég gárda, s egy remek összjáték után Szabó Martin lőtt kevéssel a jobb alsó mellé. A játékrész hajráját újra megnyomta a Kaposvár, amely egy pontrúgás után a vezetést is megszerezte. Zvara Dávid a tizenhatos bal csücskéről végezhetett el szabadrúgást, s lapos lövése a láberdőn átjutva a bal alsóban kötött ki.

A fordulást követően könnyedén megduplázhatta volna előnyét a Rákóczi. János Norbert iramadott meg a bal szélen, lefutotta emberét, majd nagy erővel lőtt a bal kapufára. A lövés helyett passzolhatott is volna, hiszen középen teljesen üresen várta a labdát Pintér Norbert. Két perc múlva már nem hiába várt a labdára Pintér Norbert, aki elé Zvara Dávid tálalt nagyszerűen, a támadó pedig öt méterről belsőzött a jobb alsóba. A kétgólos hátrány megtörte a vendégeket, így a kaposváriak szinte futószalagon dolgoztak ki helyzeteket, s csak idő kérdése volt, hogy mikor jön az újabb hazai gól, ami nem is váratott sokat magára, hiszen Pintér Norbert remek indítását követően Mayer Milán estében gurított a kapuba.

A kaposváriak helyenként jó játékkal hozták a kötelező győzelmet, s a hajrában akár kiüthették volna a széteső Andráshidát, de végül maradt a háromgólos hazai siker.

Kaposvári Rákóczi FC–Tarr Andráshida SC 3–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 270 néző. V.: Cseh (Gyürüsi, Szalai).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Harsányi, Lakatos G., Czuczi – Zólyomi (Palkovics, a 77. percben), Zvara, Gál (Szederkényi, az 56. percben), Bíró (Kondor, a 66. percben), Borbély – Pintér N. (Eleven, a 77. percben), János N. (Mayer M., a 66. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Tarr Andráshida SC: Czirjék – Dömötörfy, Czafit, Kalamár, Mavolo (Czotter, a 62. percben) – Temlén (Czene, a 62. percben), Péntek – Szabó M., Kovács L. (Karóczkai, a 62. percben), Szinay (Fábián, a 74. percben) – Vass (Pataky, a 82. percben). Vezetőedző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Zvara (a 40. percben), Pintér N. (az 55. percben), Mayer M. (a 69. percben).

Sárga lap: Bíró (a 14. percben), Zólyomi (a 24. percben), illetve Vass (a 11. percben), Fábián (a 92. percben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában