röplabda

2021.09.30. 10:14

Játszmákat raboltak Zágrábban

Előbb nagy csatában alulmaradt, másnap pedig döntetlent játszott a Fino-Kaposvár férfi csapata a horvát fővárosban a BL-résztvevő Mladost Zagreb otthonában.

Fenyő Gábor

A horvát fővárosban, a bajnoki címvédő és Bajnokok Ligája-résztvevő Mladost Zagreb elleni (dupla) találkozóval folytatta a felkészülést a Ruben Wolochin, Demeter András György edződuó által irányított Fino-Kaposvár férfi röplabdacsapata. A két együttes most is több játszmát váltott egymással: az első fellépésükön 3–2 arányú vereséget szenvedtek, a szerdai visszavágó pedig 2–2 lett.

Mladost Zagreb–Fino-Kaposvár 3–2

Fino-Kaposvár: Garchet, Hamza, Moises, Milovanovics, Hubicska, Bögöly. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. (liberó), Fenyvesi B., Iván B., Iván G. Vezetőedző: Ruben Wolochin. Edző: Demeter András György.

Mladost Zagreb–Fino-Kaposvár 2–2

Fino-Kaposvár: Garchet, Hamza, Moises, Milovanovics, Hubicska, Bögöly. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. (liberó), Feny­vesi B., Iván B., Iván G. Vezetőedző: Ruben Wolochin. Edző: Demeter András György.

Hétfőn este megérkezett Kaposvárra a marokkói Oussama El Azhari, azonban nem tartott a többiekkel Horvátországba: egyelőre a somogyi megyeszékhelyen készül. Folytatás a hétvégén Ausztriában, ahol pénteken és szombaton is (előbb 18, majd 15 órakor) megmérkőzik majd a Fino-Kaposvár alakulata az SK Aich/Dob csapatával.

Egy héttel az ifik (U19) után a serdülők is (U17) elrajtoltak, akiket a gyermekek (U15) követnek majd.

A Hanusz Réka, Szarka Vivien edződuó vezette RÖAK Kaposvár „A” csapata a fővárosban kezdte a 2021/2022-es bajnoki szezont. A somogyiak kezdésként a Szolnokot verték ellentmondást nem tűrően, majd a házigazda BVSC-Zuglót győzték le 3–1 arányban, míg a Gödöllőtől kikaptak 3–0-ra. A teljes képhez tartozik, hogy a nyitójátszma és az utolsó játékrész is csak némi ráadás után dőlt el a gödöllőiek javára.

Eredmények: RÖAK Kaposvár „A”–Szolnoki SPC 3–0 (13, 11, 11); RÖAK Kaposvár „A”–Bp. BVSC-Zugló 3–1 (14, 18, –18, 18); Gödöllői RC–RÖAK Kaposvár „A” 3–0 (26, 15, 24).

A RÖAK Kaposvár „A” serdülő (U17) leánycsapata: Őszi Janka (csapatkapitány), Imreh Dorka, Várföldi Dorina, Kalmár Lili Kata, Fenyvesi Zorka, Lőrincz Gabriella, Tóth Sára, Őszi Nóra, Gombos Mirella, László Tamara, Niklai Jázmin (liberó), az edzőik Hanusz Réka és Szarka Vivien.

A Zarka Péter irányította RÖAK Kaposvár Sümegen nyitotta az évadot, ahol a házigazdákat és a dágiakat magabiztosan 3–0 arányban legyőzték, a Szolnoktól pedig négyjátszmás vereséget szenvedtek.

Eredmények: RÖAK Kaposvár–Sümeg-Dabronc 3–0 (14, 10, 22); RÖAK Kaposvár–Dág KSE 3–0 (17, 18, 16); Szolnoki SPC–RÖAK Kaposvár 3–1 (–22, 11, 14, 23).

A RÖAK Kaposvár serdülő (U17) fiúcsapata: Zarka Márton (csapatkapitány), Fógel Dávid József, Laczó Bálint, Fazekas Bence, Kiss Bálint, Patkás Márton Simon, Fajtai Kristóf Dezső, Tóth Adrián, Fazekas Bálint, Kiss Péter, Csordás Bertalan (liberó), Szalaki Dominik Attila (liberó), az edzőjük Zarka Péter.

Hat (U13) fiú minicsapatot – köztük a Sántosiné Oláh Edit vezényelte RÖAK Kaposvár „kék” együttesét, amely két játékos kivételével a Kinizsi iskolára épül – szólítottak pályára Kecskeméten a Liszi Ferenc utánpótlásröplabda-emléktornán. A somogyiak öt meccsükből kettőt nyertek s hármat elveszítettek, ami végül a bronz­érmet jelentette. Ami külön pozitívum volt, hogy a második sor mind az öt szettjét sikerrel vette.

Eredmények. A csoportmérkőzéseken: Kecskeméti Sportiskola–RÖAK Kaposvár „kék” 2–1; Szolnoki Sport­iskola–RÖAK Kaposvár „kék” 2–1. A keresztmérkőzéseken: RÖAK Kaposvár „kék”–Bp. Lőrinc 2000 SE 2–0; Kecskeméti Sportiskola–RÖAK Kaposvár „kék” 2–1. A bronzmérkőzésen: RÖAK Kaposvár „kék” –Dunaújvárosi SE Röplabda Akadémia 2–0.

A bronzérmes RÖAK Kaposvár „kék” (U13) fiú minicsapata: Kosaras Bence (csapatkapitány), Borbély Bence, Fekete Rajmond, Kokas József Péter, Kosaras Botond, Kozma Ákos, Krokovics Gergő János, Lukács László, Oláh Dániel, Pallós Bence, Patkás Mátyás, Ripli Barnabás, Schmall Mátyás, Varga Dávid Vincent, az edzőjük Sántosiné Oláh Edit.

Jó játékáért különdíjjal jutalmazták a rendezők Patkás Mátyást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában