kosárlabda

2021.09.01. 12:04

Orosz Lászlóra emlékeznek az arénában

Csütörtöktől szombatig a Kaposvár Aréna ad otthont az MTOK X. Orosz László Férfikosárlabda Emléktornának.

Sonline

A koronavírus miatt a tavalyi évadban elmaradt a hagyományos hazai felkészülési torna, idén azonban három csapat részvételével már újra pályára léphetnek a csapatok – adta hírül a rendező kaposvári együttes hivatalos internetes honlapja.

A somogyiak egykori csapatkapitánya, Orosz László 2011 óta őrzi az égi palánkok alatt a gyűrűket. A kiváló center 1971-ben született Miskolcon, tehetségére rövid idő alatt felfigyeltek az országban, előbb a Tungsramban, majd a Honvédban kosárlabdázott, utóbbival négyszer is a csúcsra ért a pontvadászat végén. Első kaposvári korszaka 1998-ban kezdődött, 2000-ben tagja volt a klub addigi legjobb eredményét elérő csapatnak. Később játszott a Szolnok és a PVSK együtteseiben is, majd 2006-ban tért vissza Kaposvárra: újabb négy szezont húzott le kék-fehérben, miközben a csapatkapitányi tisztet is betöltötte. A 120-szoros válogatott Orosz László – akit mindenki csak Benőként ismert – összesen 204 tétmérkőzésen lépett pályára a Kaposvári KK-ban.

Az MTOK X. Orosz László Emléktorna programja:

Szeptember 2., csütörtök, 18 óra: Kaposvári KK–KK Vrijednosice Osijek (horvát). Szeptember 3., péntek, 17 óra: KK Vrijednosice Osijek–Naturtex- SZTE-Szedeák. Szeptember 4., szombat, 18 óra: Kaposvári KK–Naturtex-SZTE-Szedeák.

Az emléktornára megváltott jegy mind a három játéknapra, valamennyi mérkőzésre érvényes, ezért a szervezők kérik, hogy a belépőket őrizzék meg a szurkolók. A 10 év alatti, valamint a 70 év felettiek ingyen tekinthetik meg a mérkőzéseket. MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában