lövészverseny

2021.09.27. 15:25

Pontosan és gyorsan, nyerni csak így lehet

A hétvégén ismét fegyverropogástól volt hangos a Tókaji Parkerdőben található SEFAG lőtér. A Szent Hubertus Szituációs Lövészklub rendezett gyorspont versenyt a fegyverrel rendelkezők számára.

Barkóczy László

A verseny kicsit eltér a sokak által ismert pontlövészettől. A sportági szakszövetség, a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség gondozása alatt szervezik ezeket a versenyeket országszerte, így most a Kaposvár melletti lőtéren is.

– Több kategóriában indulhatnak versenyzőink – mondta el kérdésünkre Karádi Ferenc, az egyesület elnöke, és a verseny szervezője. – Az indulók először tetszőleges számú pontosító lövést adhatnak le egy úgynevezett próbalapra. Erre egy perc áll rendelkezésükre. Az követően háromszor öt célzott lövés adnak le a céltáblára. Ezek már beleszámítanak a verseny értékelésébe. Egy ötös sorozat leadására 25 másodperc áll a versenyzők rendelkezésére. Vagyis versenyünk hasonlít a pontlövészetre valamelyeset, de a viszonylag szűk időkeret azért kicsit különlegesebbé teszi.

A versenyen közel ötven lövész mérte össze lőtudását. A kis kaliberű versenypisztolyokon kívül, igazi katonai karabélyok polgári célra is használható változatait is láthatták az érdeklődők. De a szervezők lehetőséget biztosítottak a sörétes fegyverrel rendelkezők számára is, hogy indulhassanak a versenyen.

Az egyik legnépesebb kategóriát, a kiskaliberű pisztoly nyílt irányzékkal, Nyíri Zoltán nyerte 169 ponttal. A nagykaliberű nyílt irányzékú pisztoly kategóriában Törő Péter utasított maga mögé mindenkit 168 ponttal. A nagykaliberű puskaversenyzők között szintén Nyíri Zoltán szerezte meg az első helyet, míg az optikai irányzékkal szerelt puska kategóriában Mergancz Sándor szerezte meg az első helyet.

A részletes eredmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában