röplabda

2021.09.02. 10:25

Vírusmentes szezonban bíznak a Röplabda Akadémiánál

Munkába álltak már a Kaposvári Röplabda Akadémia leány- és fiúszakosztályának csapatai is. A nem túl hosszú nyári pihenő után mindenki abban bízik, hogy az előttünk álló évadban nem befolyásolja majd a vírushelyzet az edzések mennyiségét és minőségét, valamint a bajnokságok lebonyolítását.

Sonline

Az idén tízéves Kaposvári Röplabda Akadémia leigazolt sportolóinak túlnyomó része lány, így a fiatalok több csoportban és helyszínen kezdték el a munkát. Az első napon Simonné Kutas Zita szakosztályvezető és Lacombe Zsófia sportigazgató köszöntötte a fiatalokat és a szülőket. Az atlétikapálya mellett a Munkácsy Mihály Gimnázium tornaterme a másik fő helyszín, itt formálódnak a csapatok a következő szezonra. Az utánpótlásműhely legtehetségesebb fiataljai az 1. MCM-Diamant KNRC felnőtt extraligás keretével készülnek, ami természetesen a többieket is motiválja, és mindenki testközelből is láthatja, hogy sok munkával és kitartással messzire el lehet jutni.

Az U21-es és az U19-es együttes vezetőedzője továbbra is Nagy Fanni lesz, aki az elmúlt szezonban mindkét korosztállyal eljutott az országos hatos döntőig. A kiemelt U17-es csapattal két tehetséges fiatal szakember, egykori helyi röplabdás, Hanusz Réka és Szarka Vivien foglalkozik, míg a kiemelt U15 és U13 szakvezetője az ország egyik legfelkészültebb utánpótlás­edzője, Fésüs Erzsébet maradt. Az U17 B és az U15 B edzője Jezeri Tibor, az U13 B trénere pedig Duduka Ingrid. Emellett több előkészítő csoport is dolgozik majd a jövő sikereiért, a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tag­iskoláira támaszkodva.

Hagyományosan sikeres a fiú utánpótlás-nevelés a kaposvári akadémián, és a legtehetségesebb fiatalok nem csak a felnőtt élvonalbeli klub keretéig jutottak el: a korosztályos, majd a felnőtt válogatottság sem maradt álom számukra. A kiemelt csapatok a 2021/2022-es évadban is szeretnének eljutni az országos döntőkig, és ott is jól teljesíteni. Demeter György szakmai igazgató irányításával képzett és tapasztalt szakemberek foglalkoznak a fiúkkal: az U19-es korosztályt Kovács Balázs, az U17-es együttest Zarka Péter, az U15-ösöket pedig Sántosiné Oláh Edit irányítja majd az első osztályban. Munkájukat Vajda Tamás segíti. Varga Péter a toponáriakra épülő U15-ös és U13-as gárdát vezeti, Sántosiné Oláh Edit pedig az idén is indít egy gárdát a minibajnokságban. A fiúszakosztály edzéseinek és mérkőzéseinek fő bázisa ezután is a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tornaterme lesz.

Újabb rangos röplabdás esemény házigazdája lesz a somogyi megyeszékhely. Szeptember 4-én, szombaton a Kaposvár Arénában rendezik meg a Magyar Röplabda Szövetség délnyugat-magyarországi éves edzőtovábbképzését.

Az egész napos program során előadást tart majd a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, Koch Róbert, valamint erőnléti edzője, Fehér Iván, illetve Halász Márta utánpótlás szövetségi edző és az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női együttesének nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Vincent Lacombe. Szó lesz többek között a kondicionális képességek fejlesztéséről és a liberók kiválasztásáról is. A szervező Kaposvári Röplabda Akadémia a regionális képzésre öt megyéből 60-100 edző részvételére számít.

A részletes program. 9:30 órától: regisztráció. 10–10:15 óra: megnyitó. 10:15–11:30 óra: a leány U15-ös korosztály ismeretszintje, elvárások a nemzetközi szint eléréséhez, előadó: Halász Márta, az utánpótlás-válogatott edzője. 11:30–12:30 óra: kondicionális képességek fejlesztésének tervezése és képzése korosztályonként, előadó: Fehér Iván, a férfi röplabda-válogatott erőnléti edzője. 13:30–14:30 óra: liberokiválasztás és -képzés nemzetközi szintre, előadó: Vincent Lacombe, az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női röplabdacsapatának vezetőedzője. 14:30–16 óra: a férfi U17-es korosztály ismeretszintje a nemzetközi mezőnyben, előadó: Koch Róbert, a férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Közben javában zajlik a női röplabda Extraligában szereplő 1. MCM-Diamant Kaposvár felkészülése. A somogyi együttes játékoskerete jelentősen átalakult, s még egy center érkezése várható, ráadásul Vincent Lacombe személyében új vezetőedzője is van a csapatnak, mely így is ott lehet a legjobbak között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában