rally

2021.10.10. 15:44

A rally lett az élete az egykori Tündérszépnek

Kanász Cintia neve nem ismeretlen olvasóinknak. Közel két éve, hogy elindult Tündérszépek elnevezésű szépségversenyünkön, ahol amegyei fordulóban a második helyet szerezte meg. Azóta viszont a rallysportban éri el sikereit. Eddig Bévárdi Péter mellett navigátorként tündökölt, a közelmúltban azonban autót és ülést váltott.

Barkóczy László

– A navigátor pozíciót is megtartottam természetesen – nevet fel Cintia. – De gyerekkorom óta érdekelt az autósport, és persze az is, hogy én mire lehetek képes. Ezért jutottam el oda, hogy kipróbálom magam a kormány mögött is.

Párjával, Bévárdi Péterrel eddig egy Lada VFTS-t hajtottak versenyről versenyre, viszont az utolsó megmérettetésen egy BMW volánja mögött láthattuk Cintiát.

– Nem titok, mindig a BMW-t tartottam tökéletes autónak – magyarázza Cintia. – Tetszik nagyon, mert olyan, mint ha rám lenne szabva, akárhányszor csak beleülök. A másik amiért nem egy másik Ladára esett a választásom, hogy a BMW alapból egy erős, sportos autó. Lényegesen kisebb anyagi ráfordítással fel lehet készíteni versenyzésre. Én amatőrként indulok, amihez a mostani autóm nagyon jó választásnak bizonyult. Egy Ladának lelke van, sokat kell törődni vele, karbantartása pedig igazi szakembert kíván. Persze az igazi versenyautó az én szememben még mindig a párom autója, de a szívemhez közelebb áll az enyém.

Cintia BMW-jét mindössze a verseny előtt két héttel szerezte, alig ötven kilométert tudott vele menni, mielőtt a rajtvonalra gurult volna vele.

– Nagyon kevés időnk maradt, hogy a verseny szabályainak megfelelően átalakítsuk az új autót – mondja Cintia. – Kijavítottuk az apróbb hibáit, kiszedtük belőle a felesleges dolgokat, illetve versenyüléseket és kormányt építettünk bele.

Ezeken a módosításokon kívül az E46-os 320i jelzésű, 170 lóerős autó teljesen gyári. Természetesen nem sokáig marad így az ifjú pilóta elmondása szerint. A következő versenyig kerül bele sperrdifi, és keményített futómű is.

– Helyet cseréltünk Péterrel, az én futamomon ő volt a navigátorom – mosolyodik el Cintia. – Ez most még nagyon furcsa nekem, mert nagyon nem vagyok hozzászokva, hogy ő dirigál nekem.

Cintia egylőre a Street kategóriában indul, mivel autója nincs bukócsövezve. De első versenyén az ádándi R-Cup Challenge versenyen máris derekasan helytállt.

– Nagyon nagyon féltem a versenyen, ezt bevallom őszintén – emlékszik vissza Cintia. – Így aztán ne is azt a teljesítményt hoztam, amit elvártam magamtól. alapvetően izgulós típus vagyok, de ezt le kell győznöm, mert érzem, hogy ez akadályoz a fejlődésemben.

A fiatal versenyzőnek így is sikerült kategóriájának második helyet megszereznie, és a nők között is második lett.

– Nagyon izgultam végig, remegtem, pityeregtem. Kis túlzással Péter bármit mondott, szinte az ellenkezőjét csináltam. Most a legnagyobb célom, hogy a következő versenyen ezt a szorongást már legyőzzem, ne erről, hanem az élményről szóljon a futamom.

Cintia ezzel a versenyével máris felkerül az összetett negyedik helyére kategóriájában. Ezért még mindenképpen el akar indulni december 4-én a máriapócsi versenyen.

– Nagyon fontos hogy mindezeket nem tudtam volna elérni a Bévárdi Rally Team, és a szuper barátaim nélkül – mondja búcsúzóul Cintia. – Nekik külön is köszönöm a rengeteg segítséget és támogatást.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában