vízilabda

2021.10.24. 21:08

Alulmaradt a rangadón a Kaposvári VK

Az utolsó negyedre szétesett, így rangadót veszített a PVSK-Mecsek Füszért otthonában Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda OB I. negyedik fordulójában.

Klein Péter

Szomszédvári rangadóval folytatta bajnoki szereplését a Kaposvári VK, amely a Pécsi VSK otthonában ugrott medencébe. A felfokozott hangulatú találkozó első negyedében Csoma Kristóf nagy bravúrjait követően Csorba Tamás büntetőjével került előnybe a hazai gárda. A következő percekben a kapufák léptek elő főszereplővé, majd a KVK is ötmétereshez jutott, amelyből Juhász-Szelei Norbert tudott egalizálni. A negyed második felében pedig Horváth Ákos bombázott a jobb felsőbe. Így vendég előnnyel kezdődött a második etap, melynek elején Lihotzky Donát lövése talált utat a blokkerdőben, amivel gyorsan egyenlített a hazai gárda. Az öröm viszont nem tartott sokáig, hiszen ifj. Berta József hasonló szituációból volt eredményes, majd Juhász-Szelei Norbertet hozta ziccerbe, s két saját nevelésű pólós remek összejátéka után már kettővel vezettek a somogyiak. A háromgólos, megnyugtató előny viszont nem jött össze, ugyanis Dobos Dávid lövését követően a bal felsőből kifelé vágódott a labda. Ezt követően kezdett forrni a víz, egyre több lett a kiállítás, ami inkább a hazaiaknak kedvezett, akik gyorsan ledolgozták hátrányukat.

A fordulást követő másfél percben Horváth Ákos gyorsan összeszedte a második és a harmadik személyi hibáját is, így rá már nem számíthatott Surányi László vezetőedző, akinek amiatt is fájhatott a feje, hogy Csorba Tamás ejtésével újra visszavette a vezetést a PVSK. Juhász-Szelei Norbert ugyancsak szépségdíjas találatával viszont egyenlített a Kaposvár, majd egy gyors gólváltást követően Almási Patrick második találatával a hazaiak várhatták előnnyel az utolsó felvonást. A záróetapban Keresztúri Márton távoli góljával gyorsan ellépett kettővel a PVSK, így a Kaposvárnak nagy rohamot kellett indítania az utolsó percekre. Ezt meg is tették a somogyi pólósok, akik Mijic Dávid révén szépítettek. Ezt követően viszont a Pécs pillanatai következtek. A hazaiak hengereltek a meccs végére teljesen széteső Kaposvár ellen, s otthon tartotta a három pontot.

A Kaposvári VK bár az első két negyedben jobban és meggyőzőbben vízilabdázott, azonban a harmadik negyed felétől már nem úgy védekezett, ahogy azt megszoktuk a csapattól. Az utolsó negyedben pedig indokolatlanul szét is estek a somogyiak, akik ebben a játékrészben hat gólt is kaptak a Pécstől, amely sokkal jobban feltüzelte magát a szomszédvári rangadóra.

PVSK-Mecsek Füszért–Kaposvári VK 13–9 (1–2, 3–2, 3–2, 6–3)

Pécs, Abay Nemes Oszkár Uszoda, 300 néző. Vezette: Kovács S., ifj. Kenéz.

PVSK-Mecsek Füszért: Józsa – Kolozsi, Keresztúri (2), Csorba (2), Csacsovszky A. (2), Gál (1), Reisz. Csere: Almási (3), Gaszt (1), Kókai (1), Némethy, Lihotzky (1), Oltean. Vezetőedző: Török Viktor.

Kaposvári VK: Csoma – Kakstedter, Petrovski, Langiewicz, Dobos D., Mijic (2), Juhász-Szelei (3). Csere: ifj. Berta J. (2), Tóth Á., Palatinus, Vindisch, Varga B. (1), Horváth Á. (1). Vezetőedző: Surányi László.

Gól emberelőnyből: 15/5, illetve 14/3.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 1/1

Kipontozódott: Reisz (25. p.), Lihotzky (29. p.), Almási (32. p.), illetve Horváth Á. (18. p.), Petrovski (27. p.).

Ezek is érdekelhetik