Helyi sport

2021.10.17. 20:42

Füredi tanulópénz az akadémistáknak

Simán hozta a balatoni derbit a Balatonfüredi KSE a bogláriak ellen, az újonc NEKA mindössze tíz percig tudott partiban lenni a legutóbbi szezonban negyedikként záró, még veretlen ellenfelével. Némi pozitívum, hogy a második félidőt egy góllal megnyerték Sótonyi edző fiataljai.

Keszthelyi Zoltán

Az elején még minden szép volt boglári szempontból, hisz tíz perc után döntetlen állt az eredményjelzőn (5-5), ám a folytatás igazi rémálom volt az akadémisták számára, akik tizennyolc percen keresztül képtelenek voltak betalálni. Minden ziccer kimaradt, de volt technikai hiba, eladott labda, Kovács még büntetőből sem tudta bevenni a hazai kaput.

Az említett tizedik perc után már csak Simotics, Stranigg szerzett gólt, így a házigazdák már tízzel mentek a szünetben, eldöntve ezzel a két pont sorsát.

Némi öröm az ürömben, hogy Sótonyi edző tanítványai a második félidőt meg tudták nyerni, pedig az három hazai góllal indult, így szinte azonnal tizenhárom volt a két klub közt (20-7). A boglári tréner időkérése javított a védekezésen, majd egyre feljebb kúsztak az akadémisták, Kiss találata után már csak volt hat volt a hátrány (25-19) és még mindig volt vissza tizennégy perc! A házigazdák aztán hamar véget vetettek a boglári reményeknek egy 6-0-ás sorozattal, melyből Kemény hárommal vette ki a részét. A végén Kovács is megérkezett a meccsbe, a három góljának is köszönhetően legalább ezt harminc percet sikerült megnyerniük. A fordulás után az utóbbi mellett Stranigg és Papp voltak a legeredményesebbek, akik szintén három-három alkalommal találtak be.

Sótonyi László (NEKA): – Gratulálok a Balatonfürednek, a meccs hamar eldőlt, gyorsan edzőmeccs jelleget öltött, ebben nagy szerepe volt Andónak, aki szenzációsan védett. Jó tanulópénz volt számunkra.

György László (Balatonfüred): – Az első félidőben fegyelmezetten, koncentráltan játszottunk, a jó kapusteljesítményhez a védelem is hozzátette a magáét.

K&H férfi kézilabda liga – 5. forduló

Balatonfüredi KSE – Nemzeti Kézilabda Akadémia 33–24 (17–7)

Balatonfüred, Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpont, 600 néző

Vezette: Bíró Ádám, Kiss Olivér.

Balatonfüredi KSE: Andó – P. Rodríguez 1, Malinovic 5, Szöllősi B. 7 (2), Topic 4, Varga M. 2, Bóka 1. Csere: Bősz (kapus), Kemény 4, Németh B. 4, Jánosi 2, Ág 1, Brandt 1, Dénes J. 1, Gostovic, Szűcs B. Vezetőedző: György László.

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Palasics – Krakovszki Zs. 1, Dely 2, Kovács G. 4, Papp T. 4, Stranigg 4, Sisa 1 (1). Csere: Aleksza (kapus), Simotics 3, Kiss A. 2, Krakovszki B. 2, Bendicsek 1, Mikita, Tárnoki, Temesvári. Vezetőedző: Sótonyi László.

Hétméteresek: 2/2 (2/2), illetve 2/1 (1/0).

Kiállítások: 10 perc (4 perc), illetve 6 perc (6 perc).

Ezek is érdekelhetik