Labdarúgás

2021.10.03. 20:59

Három pontot ért Bíró Dominik gólja a Rákóczinak

Az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzésen verte a Komárom VSE gárdáját a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának tizedik fordulójában.

Klein Péter

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A kieső helyen álló Kaposvári Rákóczi FC a tizedik körben a negyedik helyet elfoglaló Komárom VSE ellen szerette volna tovább gyarapítani pontjai számát, s ezzel elkerülni a kiesőzónából. A somogyiak több szempontból sem várták könnyű helyzetből a találkozót, de ami a legfájdalmasabb számukra, hogy a védekezésük egyik alappillére, Gál Mátyás hetekre kidőlt, miután az előző meccsen az egyik andráshidai játékos megtaposta a bal lábát. Az élvonalbeli rutinnal is rendelkező játékost a saját nevelésű Szederkényi Ádám pótolta, aki nem ijedt meg a feladattól, ahogy a Rákóczi sem a tabellán sokkal feljebb álló Komáromtól. A hazaiak ugyanis jobban kezdték a nem túl nagy iramban kezdődő találkozót, s ennek már az első negyed órán belül meg is lett az eredménye: Borbély Ákos futott fel a jobb oldalon, majd a védelem mögött keresztbe gurított, a hosszún pedig Bíró Dominik érkezett jó ütemben, aki két méterről, ballal a kapus lábai között passzolt a kapuba. A kaposváriak a vezetés után már arra is gondoltak, hogy a közönséget is szórakoztassák, hiszen rengetek látványos megoldást alkalmazva szövögették a támadásaikat. A kétgólos hazai előny a levegőben lógott, hiszen a gyors kaposvári támadások bőséggel okoztak fejtörést a magas komáromi védőknek, akik közül Csendes Péter egy lapot is megérdemelt volna, miután buktatta a gólhelyzetben kitörő Bíró Dominiket, azonban a játékvezető sípja néma maradt. A szünet előtt viszont elfogyott a kaposváriak lendülete, az irányítást pedig egyértelműen átvette a vendég együttes, amely Végh Tibor kapufájával az egyenlítéshez is közel állt, így jókor jött a szünet a zöld-fehérek számára.

 

A második félidőre kettőt is cserélt Bozsik Péter, a vendégek trénere, aminek köszönhetően sokkal élesebbek lettek a támadásaik. Már az első is nagy veszélyt jelentett, amikor ismét Végh Patrik fenyegette a hazaiakat, aki ezúttal fejjel vette célba a kaput, de Pogacsics Krisztián leért a bal alsó sarokba. A kaposváriak csak ritkán tudtak fellélegezni, akkora nyomást helyezett rájuk a Komárom. Ráadásul helyzeteket is tudtak kialakítani a vendégek, akik közül Tóth Dárius állt a legközelebb a gólhoz, hat méterről leadott lövését azonban Pogacsics Krisztián lábbal védte. A Rákóczi minden erejét felemésztette a védekezés, így egyszerű futballal próbáltak eljutni a vendégek kapujáig, ami csak ritkán sikerült. Pintér Norbert gyorsaságára azonban alapozhattak a zöld-fehérek, s ez majdnem be is jött, hiszen az utolsó negyed órába lépve Borbély Ákos labdájával ugorhatott ki a támadó, azonban hiába került ziccerbe, Szabó Marcell óriásit védett. Pár perc múlva újra eldönthette volna a három pont sorsát Pintér Norbert, akit ezúttal a meccs legjobbja, Bíró Dominik hozott önzetlenül helyzetbe, de fordulásból leadott lövését lábbal védte a vendégek kapusa.

Az utolsó percekben így izgulniuk kellett a hazai szurkolóknak, akik végig biztatták a kedvenceket, akik ezt meg is hálálták, hiszen otthon tartották a három pontot.

Kaposvári Rákóczi FC–Komárom VSE 1–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 300 néző. V.: Horváth P. (Illés, Szkrajcsics).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Harsányi, Lakatos G., Czuczi – Borbély, Zvara, Szederkényi (János N., a 67. percben), Zólyomi – Pintér N., Bíró D. (Kondor, a 85. percben), Mayer M. (Palkovics, az 58. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Komárom VSE: Szabó M. – Hajba, Csendes, Tóth D., Schiller – Gelencsér – Szecsődi (Szántó, a szünetben), Simigla, Csernák, Végh T. – Szileszki (Tóth P., a szünetben). Vezetőedző: Bozsik Péter.

Gólszerző: Bíró D. (a 12. percben).

Sárga lap: Kondor (a 91. percben), illetve Simigla (a 86. percben), Csernák (a 92. percben).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában