kézilabda

2021.10.21. 09:23

Két balatoni tehetség is meghívót kapott

Krasznai Júlia a NEKA-n, Teplán Korina Gyálon dolgozott együtt a válogatottal.

MW

Bohus Beáta és Penszki Gergely, a magyar ifjúsági, valamint serdülő válogatott szövetségi kapitánya is bizalmat szavazott egy-egy Siófok KC utánpótláscsapataiban pallérozódó tehetségnek. Krasznai Júlia immáron másodszor, míg Teplán Korina harmadszor vehetett részt a magyar nemzeti együttes összetartásán.

– Nagyon boldog voltam, amikor megkaptam a hírt, hogy ismét beválogattak – nyilatkozta Krasznai Júlia, a Siófok KC ifjúsági csapatának kapusa a klub hivatalos honlapján. – Az összetartás háromnapos volt, Bogláron a NEKA bázisán dolgoztunk. Napi két edzés mellett egy egymás elleni játékkal zártuk az edzőtábort. Úgy gondolom, hogy egész jól sikerült a részvételem, de van bennem némi hiányérzet. Nem sikerült teljességgel azt megmutatnom, amire valójában képes vagyok. Ellenben nagyon élveztem ezt a három napot, és bízom benne, hogy a folytatásban is lehetőséget kapok.

– A válogatottmeghívó minden egyes alkalommal egy pozitív visszajelzés, egy elismerés, hogy jó úton haladok – fogalmazott a siofokkc.hu-n Teplán Korina. – Természetesen az ember ilyenkor boldog és izgatott. A közösség kiváló, az edzők pedig rengeteg dologban segítenek, egyre jobban érzem a pályán az összeszokottságot. A mostani edzőtábor ötnapos volt, s huszonhármas, bő kerettel dolgoztunk Gyálon. Napi két edzés és egymás elleni játék mellett volt videóelemzés, illetve csapatépítő program is. A teljesítményemmel összességében elégedett vagyok, a hibáimat pedig igyekszem javítani.

– Roppant motivált vagyok, és bízom benne, hogy az elvégzett munka alapján a következő szűkített keretben is helyet kapok – tette hozzá Teplán Korina. – Szeretnék ott lenni a Spanyolországba utazó csapatban, és azért fogok dolgozni a folytatásban, hogy Lengyelországba is elutazhassak a soron következő Négy Nemzet Tornára.

Fotó: Németh András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában