kézilabda

2021.10.16. 21:45

Két pontot ért a remek második félidő

A kisvárdai vereség után megszerezte első idegenbeli sikerét a Siófok KC, mely a szezon eddigi legjobb védekezését produkálva huszonöt gólt kapott. A két pontot a szünet utáni teljesítmény hozta meg, melyben a Szarková, Wald duó tizenkét gólt szerzett, annyit mint ebben a harminc percben az egész újvárosi csapat!

Keszthelyi Zoltán

Nem indult könnyen siófoki szempontból, hisz a hatodik percben már négygólos (5-1) hátrányban voltak, amit a tizenötödik percig (8-4) cipeltek magukkal, majd ezt folyamatosan ledolgozva, a harmincnegyedik perctől a vezetést is átvéve (14-15) végül magabiztos hatgólos sikert arattak. Egyszer csillant fel egy halvány remény a vendéglátók előtt, amikor öt perccel a vég előtt bejöttek háromra (24-27), ám Bulath hibázott, majd Wald gólt lőtt, melynél Weisheitelt kapott még két percet.

Az első félidőt eggyel elvesztették, a másodikat viszont héttel megnyerték a somogyiak, akik közül Wald és Szarková ellenállhatatlan volt, a szünetet követően mindketten hat-hat góllal vették ki a részüket a sikerből, ráadásul előbbi minden találta akcióból esett! Such beállása a szünetben szintén jót tett, aki rögtön kétszer is betalált, az említettek mellett Holta, Jezic és Kiss tudott még eredményes lenni a fordulás után.

A siker kulcsa Wald és Szarková teljesítménye mellett a védekezés volt, hisz mindössze huszonöt gólt kaptak, amire korábban nem volt példa, ilyen keveset még nem kaptak a szezonban.

Dunaújvárosi KKA – Siófok KC 26-32 (14-13)

Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Hargitai, Markó.

DKKA: Bartulovic – Kukucska 4, Borgyos 2, Szalai 1, Weisheitel 2, Bulath 7(1), Fodor. Csere: Hlogyik (kapus), Polics 1, Farkas 6(3), Kazai, Krupják-Molnár 2, Sustkova 1. Edző: Vágó Attila.

SKC: Csapó – Böhme, Kiss N. 1, Lakatos 2, Jezic 5, Holta 5(3), Wald 9. Csere: Szarková 8(1), Janjusevic, Such 2. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 10(4), illetve 8(4) perc.

Hétméteresek: 5/4(2/2), illetve 5/4(2/2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában