labdarúgás

2021.10.24. 16:14

Kétszer is betalált az újonc a siófoki kapuba

Négy veretlen találkozó után kikapott a BFC Siófok a kieső helyen álló, hazai pályán nyeretlen III. Kerületi TVE otthonában, mely ráadásul lenullázta a balatoniakat. Az utóbbiaknak ez volt a ötödik bajnokijuk rúgott gól nélkül, az újoncnak pedig a harmadik, amit nem kaptak.

Keszthelyi Zoltán

Hullámvölgybe került a Siófok, mely a Nyíregyháza Spartacus elleni találkozó után öt pontnyira volt a bronzérmes Vasas, illetve háromra az ötödik nyírségiek mögött. A szurkolók kezdhettek reménykedni, hisz a következő két fordulóban a két kieső helyen álló klub – a Békéscsaba 1912 Előre és a III. Kerületi TVE – volt az ellenfelük. Hamar elszálltak a remények, miután a hatból mindössze egyetlen pont jött össze! Ráadásul a III. Kerületnél gyengébb csapattal nem fognak találkozni idegenben. Bántó vereség volt egy szerény képességű ellenféllel szemben, a somogyi labdarúgók teljesítménye egymást múlta alul! Rossz döntések sokaságát hozták a pályán, ráadásul a párharcokban sem tudták felvenni a versenyt.

A balatoniak megnyerették ezt a találkozót ellenfelükkel, melynek két gólt ajándékoztak huszonhét perc alatt, akiknek addig más kapra lövése nem is volt! Az elsőnél a bajnokságban debütáló Hutvágner későn reagált le egy védőjéről lepattanót, így Borvető bele tudott érni és a kapusról lecsorgót gurította a végül a hálóba Schuszterra gólvonalon menteni igyekvő Deutsch lábai között. Domján edző döntése, hogy a tizenharmadik fordulóban valamiért lehetőséget ad Hutvágnernek nem a legjobban sült el, már csak azért sem, mert az esetnél a kapus megsérült, le kellett cseréni. A másodiknál egy pocsék beadás után Jagodics hozta helyzetbe fejjel Rabatint, aki jobb kapufára tekert, a kipattanót pedig a védők asszisztálása mellett megint Schuszter rúgta a hálóba. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, melynek egy fordulópontja lehetett volna, ha a Polényi beadása után Horváth ziccerben nem a kapu fölé fejel az első félidő végén. A szünetben történt változtatásokkal semmit nem javult a sárga-kékek játéka, sőt inkább rosszabb lett. A helyzet Varga és Nikházi érkezése után némileg stabilizálódott, ám komoly veszélyt így sem sikerült a hazai kapu előtt kialakítani, ráadásul Horváth Milán a hajrában megkapta második sárgáját, így kihagyja a következő hazai, Szeged elleni bajnokit.

Megint jöttek az egyéni hibák

Domján Attila (BFC Siófok).- Nem kezdtünk rosszul, az első tizenöt percben jól sikerültek a dolgaink, majd két egyéni hibának köszönhetően kétgólos hátrányba kerültünk. A második félidő számukra egy igazi erőlködés volt, a hazaiak kontrajátékra rendezkedtek be, meddő mezőnyfölényben voltunk, de helyzetekig nem sikerült eljutnunk.

Kemenes Szabolcs (III.Kerületi TVE): – Három pont volt a lényeg és ez most felülírt mindent. A második félidő részünkről inkább célfutball volt, nem a szép megoldások domináltak.

III. Kerületi TVE – BFC Siófok 2–0 (2–0).

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep, 500 néző. Vezette: Hanyecz B.(Szécsényi, Belicza).

III. Kerület: Balázs J. – Bori, Erdei G., Fejes A., Opavszky – Rabatin, Egerszegi T. (Szalai V. a szünetben) – Sili, Schuszter (Tamási, 77.), Barczi (Remili, 77.) – Borvető (Rajczi 90+2.). Edző: Kemenes Szabolcs.

Siófok: Hutvágner (Szmola, 22.) – Polényi G., Jagodics B. (Elek B. a szünetben), Horváth M., Deutsch B. (Eördögh a szünetben) – Szakály A. (Nikházi 66.), Varjas Z. – Kiss B., Cipf, Balogh B. (Varga B., 66.) – Horváth P. Edző: Domján Attila.

Gólszerző: Schuszter (16., 27.).

Ezek is érdekelhetik