Vízilabda

2021.10.14. 13:31

Megszakítaná a Honvéd jó sorozatát a Kaposvári VK

Előrehozott bajnoki mérkőzés vár a Kaposvári VK együttesére, amely az E.ON férfi vízilabda OB I. tizedik körében, péntek este 20 órakor a Budapest Honvéd otthonában ugrik medencébe.

Klein Péter

Fotó: ANDRASSY Zoltan

A magyar csapatok európai kupaszereplése miatt közel egy hónapig szünetelnek a bajnoki mérkőzések az OB I.-ben. A Budapest Honvéd azonban kérte a Kaposvári VK együttesét, hogy hozzá előre a tizedik fordulóra, november végére eső mérkőzésüket, így a két csapat péntek este egymásnak feszül a budapesti Kőér utcai uszodában.

 

– Az első hét kőkemény munkával telt, amibe a játékosok mindent beleadtak – fogalmazott Surányi László, a Kaposvári VK vezetőedzője. – A másodikra sajnos elért minket egy betegséghullám, hőemelkedéssel, torokgyulladással küzdöttek többen is. Emiatt sem tudom, hogy mire számíthatok péntek este. Voltak olyan napok, amikor serdülő szinten vízilabdáztak a srácok az edzésen, a következő napon pedig úgy játszottak, ahogy azt egy edző megálmodja. Fogalmam sincs, hogy ebből mi fog kisülni, hiszen nagyon hullámzó volt a teljesítmény ezen a héten, főleg a taktikai része. Remélem, hogy a jobbik arcát mutatja majd a csapat, akkor pedig nagy esélyünk van a győzelemre, viszont, ha fejben szétesnek, akkor semmi sem ment meg minket. Bízom benne, hogy a betegség keveset vett ki a játékokokból, de még az sem biztos, hogy teljes kerettel tudunk elutazni. Minden tőlünk telhetőt megpróbálunk, úgy is állunk a mérkőzéshez, hogy nyerni szeretnénk. A Honvéd jó csapat, de nem tartom olyan jónak, hogy ne tudnánk legyőzni.

A Kaposvári VK három fordulót követően egy győzelemmel a tabella kilencedik helyét foglalja el, míg a negyedik pozícióban lévő Budapest Honvéd SE még nem talált legyőzőre ebben a szezonban. A fővárosiak első körben a Miskolcot, a másodikban az Újpestet győzték le, míg a harmadikban a Vasas otthonában értek el döntetlent. A KVK sorsolása nehezebb volt, hiszen már találkoztak a bajnokesélyesek közül a Ferencvárossal és a Szolnoki Dózsával is. Ezeken a bajnokikon nem tudták borítani a papírformát, míg az egyetlen nyerhető meccsüket behúzták a Debrecen ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában