labdarúgás

2021.10.19. 17:50

Székesfehérvárról már ponttal térne haza a Kaposvári Rákóczi FC

A MOL Fehérvár FC II. vendégeként szerezheti meg első idegenbeli pontjait a Kaposvári Rákóczi FC, amely szerdán 13 órakor lép pályára a labdarúgó NB III. Nyugati csoportjának 13. fordulójában.

Klein Péter

Ebben az évben az utolsó hétközi fellépés vár a Kaposvári Rákóczi FC együttesére, amely szerdán 13 órakor a MOL Fehérvár FC második csapatának otthonában lép pályára. A somogyi zöld-fehérek bár győzelemmel a hátuk mögött utaznak Székesfehérvárra, hiszen az előző körben megverték a Nagykanizsát, de ez egyáltalán nem garantálja a sikerüket, hiszen idegenben még nem termett számukra babér. Annyira nem, hogy leszámítva a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni MOL Magyar Kupa mérkőzés hosszabbítását még gólt sem szereztek a kaposváriak a város táblát elhagyva. Ezen a statisztikán mindenképpen változtatniuk kell, ha végre meg akarják szakítani a rossz idegenbeli sorozatukat. Az viszont rejtély, hogy mi okozza ezt a rossz idegenbeli mérleget, hiszen a Rákóczi rendre ellenfele fölé tud kerekedni játékban, ahogy tette ezt legutóbb az éllovas BVSC-Zugló otthonában is. A jó futballhoz pedig mindig társulnak helyzetek, sokszor ordítóan nagyok is, azonban ezek mindig kihasználatlanok maradnak.

– Mindenképp lendített a csapaton az előző fordulóban elért siker, mert minden egyes győzelem segít építeni a csapategységet – mondta Kondor Kristóf, a Kaposvári Rákóczi FC saját nevelésű támadója – Úgy gondolom, minden meccsre úgy megyünk ki, hogy meg akarjuk mutatni, mi van bennünk, függetlenül attól, melyik helyen állunk a tabellán. Itt az ideje, hogy idegenben is megszerezzük a három pontot. Ehhez egy kicsivel több koncentráció és több saját magunkba vetett hit kell.

A MOL Fehérvár FC II. a kilencedik helyről várja a hétközi fordulót, míg a Rákóczi az előző körben szerzett három pontjának köszönhetően újra a kiesést jelentő vonal fölé került, s egészen a 12. helyig lépett előre.

– Egy nagyon fiatal csapat, tele van nagyok sok jó képességű játékosokkal, akik még csak most kezdenek igazán belekóstolni a felnőtt futballba. Erősségük és egyben a gyengeségünk is az, hogy éppen ki játszik vissza az első csapatból – mondta a soron következő ellenfélről Kondor Kristóf, aki a kaposvári utánpótlás éveit követően két és fél szezonon keresztül erősítette a Fehérvár második csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában