RÖPLABDA

2021.10.05. 08:40

Szerdán csatlakozik a kubai center, így teljes lesz a Fino kerete

A második helyen zárt az utolsó pillanatban beugró Fino-Kaposvár a fővárosban rendezett II. Kistext-Pénz­ügyőr felkészülési röplabdatornán. Az NB I.-es székesfehérváriakat és az Extraliga újoncát, a Kistext SE egyletét magabiztosan verték a három szettig tartó mérkőzéseken, a tornagyőztes Pénzügyőrtől viszont ugyanilyen arányban alulmaradtak.

Fenyő Gábor

Elvileg a hétvégén Ausztriában az SK Aich/Dob vendégeként játszott volna (oda- és visszavágót) a Fino-Kaposvár férfiröplabdacsapata, ám miután nem léphették (volna) át a határt. Így kapóra jött a pénteki meghívó, hogy ugorjanak be a fővárosi II. Kistext–Pénzügyőr (négy csapatos) felkészülési tornára. Az együttesek három játszmát váltottak egymással, s mindegyik találkozó 3–0-s végeredménnyel zárult. A beugró Fino-Kaposvár az NB I.-es Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn egyletét és az Extraligába feljutott Bp. Kistext SE együttesét legyőzte – utóbbiból hiányzott a frissen igazolt 34 éves brazil szélső ütő, Willian Raffetti, aki korábban a Pénzügyőrrel volt bajnok és kupagyőztes –, míg a másik budapesti csapattól, a Pénzügyőr SE-től vereséget szenvedtek. A budapesti mérkőzés-sorozaton mutatkozott be a Finóban az újonnan érkezett marokkói Oussama El Azhari, aki mindhárom találkozón csereként kapott lehetőséget.

Eredmények:

Fino-Kaposvár-Előre SC-Foxconn 3–0

Fino-Kaposvár: Garchet, Hamza, Moises, Milovanovics, Hubicska, Bögöly. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. (liberó), Feny­vesi B., Iván B., Iván G., Oussama. Vezetőedző: Ruben Wolochin. Edző: Demeter András György.

Fino-Kaposvár–Bp. Kistext SE 3–0

Fino-Kaposvár: Garchet, Hamza, Moises, Milovanovics, Hubicska, Bögöly. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. (liberó), Feny­vesi B., Iván B., Iván G., Oussama. Vezetőedző: Ruben Wolochin. Edző: Demeter András György.

Bp. Pénzügyőr SE–Fino-Kaposvár 3–0

Fino-Kaposvár: Garchet, Hamza, Moises, Milovanovics, Hubicska, Bögöly. Csere: Bozóki (liberó), Feny­vesi B., Iván B., Iván G., Oussama. Vezetőedző: Ruben Wolochin. Edző: Demeter András György.

A II. Kistext–Pénzügyőr Kupa felkészülési torna végeredménye: 1. Bp. Pénzügyőr SE, 2. Fino-Kaposvár, 3. Bp. Kistext SE, 4. Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn.

A folytatás is változik: a társaság hasonló okok miatt nem utazik Szlovéniába, Muraszombatra. Helyette október 9-én, szombaton a Bp. MAFC-BME egyletével játszanak. Arról az összecsapásról biztosan hiányozni fog Iván Gergő és Fenyvesi Barnabás, mivel Szombathelyen lesznek érdekeltek az NB II.-es RÖAK-Fino Kaposvár tagjaként.

Jó hír, hogy szerdán végre csatlakozni tud a csapat hatodik légiósa, a kubai center, így már teljes komplett kerettel készülhet a Fino-Kaposvár. A bajnoki rajt október 14-én, csütörtökön 19 órakor lesz a Kaposvár Arénában, amikor is a szintén dobogóra pályázó, nyáron megerősödött Vegyész RC Kazincbarcika lesz a somogyiak ellenfele.

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában