úszás

2021.11.13. 20:40

Az aranyért jött, ezüsttel megy vissza Amerikába

A házigazda Kaposvári Sportközpont és Sportiskola színeiben induló Halmai Petra már két éremnél tart a vasárnapig tartó 17. rövidpályás országos úszóbajnokságon. Csütörtökön bronzzal kezdett 100 m mellen, majd pénteken mindössze egy tizedmásodperc híján a 4X50 méteres vegyes váltó tagjaként lecsúszott a dobogóról. Szombaton este viszont a hosszabbik, azaz 200 m mellen ezüstöt szerzett, miután másodikként csapott a célba.

Fenyő Gábor

– Láthatóan nagyon elfáradt...

– Mindent kiadtam magamból, ami csak kifért. Mégis ezüst lett a vége – mondta sűrű levegővételek közepette, kicsit elszomorodva a 200 méter mell döntője után a 24 éves Halmai Petra, aki az Amerikai Egyesült Államokban egyetemista, s a tokiói olimpiát is megjárta.

– Azért erre a teljesítményre is méltán büszke lehet. Nem elégedett az ezüsttel?

– Hiába próbál vigasztalni. Azért utaztam haza Amerikából Kaposvárra, hogy az én nyakamba akasszák majd az aranyat.

– Pedig az előfutamban csak a hatodik legjobb időt úszta.

– A döntőben sikerült javítanom az időeredményemen majd nyolc másodpercet, de úgy érzem, még maradt bennem több másodperc. Az az igazság, hogy nem vagyok teljesen rendben, de mindenképpen szerettem volna rajthoz állni Kaposváron.

– Ezért mondta vissza a váltót?

– Egyértelműen igen. Nagyon szerettem volna első lenni kétszáz mellen, de most az egri Békési Eszter jobb volt nálam: nem a véletlen műve, hogy megjavította Hosszú Katinka országos csúcsát.

***

A Halmai Petra, Halmai Blanka, Király Dániel, Harsányi Mátyás összetételű Kaposvári Sportközpont és Sportiskola 4X100 méteres mix vegyes váltója a hetedik legjobb idővel lett döntős, ahol aztán az esti fináléban még egy hellyel előrébb lépett, s lett végül hatodik – immár Kovács Nórával.

Fenyő Gábor

Címkék#interjú

Ezek is érdekelhetik