KÉZILABDA

2021.11.17. 20:32

Az MTK-t verte a Siófok KC csapata

Edzőváltás után nagyon megy a Siófoknak, a Danyi Gábort váltó Uros Bregar vezetésével az MTK elleni már egymás után már a harmadik sikere volt a somogyiaknak, akik közül Jezic a legjobb támadójátékával rukkolt elő a szezozban.

Keszthelyi Zoltán

Uros Bregar érkezése után egy Alba elleni Magyar Kupa, majd egy ÉRD és egy MTK elleni bajnoki várt ebben a naptári évben a Siófokra, melyek közül utóbbi ígérkezett a legnehezebb feladatnak, ám végül az lett a legkönnyebb. A balatoniak huszonöt perc alatt lerendezték a fővárosiakat, hisz már ekkor tizeneggyel vezettek (20-9). Kiss Nikolett, Holta, Such hármas megoldhatatlan feladat volt, Kiss és Holta hatszor hatszor talált be, igaz utóbbi kétszer büntetőből, Such pedig öt akciógólig jutott ebben az említett időszakban. A folytatásra némileg összeszedték magukat a kék-fehérek, a negyvenegyedik percre bejöttek ötre (25-20), ám ekkor jött Bregar edző időkérése, majd – a fordulás után pályára lépő – Debreczeni-Klivinyi találata után Jezic duplája és máris nyolc lett közte (28-20), ami végleg szertefoszlatta az MTK még meglévő reményeit.

Nagyon fontos siker volt, egy jó csapat ellen, mely többek közt legyőzte otthon a Debrecent, a Vácot idegenben és ikszelt a Mosonmagyaróvár ellen saját közönsége előtt. Ráadásul alaposan megszórta szerb szövetségi kapitány csapata a magyarét, Golovin edző tanítványai ennyit még nem kaptak a szezonban, a legutóbb nemzetközi kupameccsen a Hening-Ikasttól kapott harmincnégy volt a legtöbb, bajnokin pedig harminchárom a Mosonmagyaróvártól. Most ezen alaposan túltettek a balatoniak, akik közül ki kell emelni a Fradi ellen még a lelátón ülő Jezicet, aki hat lövésből hat góllal zárt, ami szezoncsúcs tőle, ahogy Kiss Nikolettől is ez a nyolc.

 

Siófok KC – MTK 37-31 (21-13)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Bíró Á., Kiss O.

SKC: Csapó – Such 6, Kiss N. 8, Jezic 6, Lakatos 1, Holta 7(3), Wald 1. Csere: Vojnovic (kapus), Janjusevic, Sirián, Puhalák 1, Böhme 3, Debreczeni-Klivinyi 4, Juhász. Edző: Uros Bregar.

MTK: Győri – Juhász, Kekezovity 6, Szabó L. 1, Marincsák 8, Bujdosó-Gerháth 4, Pelczéder 1. Csere: Rutka-Györffy (kapus), Koronczai 2, Sallai, Bánfai 1, Pál 5(3), Dakos 3, Mazák-Németh, Kürthi. Edző: Vladimir Golovin.

Kiállítások: 4(-) , illetve 6(4) perc.

Hétméteresek: 5/3(3/2), illetve 3/3(1/1).