röplabda extraliga

2021.11.13. 11:25

Keménynek ígérkezik a kecskeméti fellépés

Újabb rangadó vár a Fino-Kaposvár társulatára a férfi röplabda Extraliga ötödik körében. A somogyi társaságot vasárnap 19 órakor Kecskeméten a Messzi István Városi Sportcsarnokban szólítják majd pályára; a találkozót az M4Sport élőben adja.

Fenyő Gábor

A Kecskeméti RC egylete – amelynek a kispadján nyáron az egykori kaposvári Dávid Zoltánt a korábban a szintén Fino-Kaposvár színeiben játszott Nagy József váltotta, a segítője pedig az egykoron ugyancsak a somogyi megyeszékhelyen megfordult Kaszap Tamás – eddig szintén három győzelmen és egy vereségen van túl, de egyetlen ponttal kevesebbet gyűjtöttek, mint kaposvári riválisuk. Vagyis nem akármilyen összecsapásra lehet számítani.

A rajton hazai pályán verték nagy csatában, öt játszmás mérkőzésen az újonc Bp. Kistext SE alakulatát, majd Kazincbarcikán maradtak alul ugyanilyen arányban, aztán szintén hazai pályán a Bp. MAFC-BME csapatát verték szintén 3–2 arányban. Legutóbb Debrecenben nyertek, az a meccs viszont nagyon sima és egyértelmű volt.

A kecskeméti társaságot erősíti az egykor a Fino-Kaposvárban szerepelt, legutóbb a német TV Bühl színeiben játszott több mint félszázszoros válogatott Szabó Alpár József. A nyolcszoros válogatott Gebhart Áron Dunaújvárosból érkezett, de a testvére, a nála egy évvel fiatalabb Norbert is kecskeméti színekben szerepel. Öt külföldi légiós erősíti őket, nevezetesen Dimitri Sidiropoulos, Argilagos Sogo Yusnaikel, Palánkay-Omoshebi Zachary, Baserio Angel Bello Carlos Daniel, továbbá Fundora Travieso Lázaro Raydel.

A Fino-Kaposvárhoz kapcsolódó hír, hogy a hét elején Demeter András György teljhatalmat kapott. A csapat mesterét, Ruben Wolochint ugyanis sérvvel megműtötték a dombóvári Szent Lukács Kórházban. Az argentin származású mester jól van, s már újra bekapcsolódott a közös munkába.

Ruben Wolochin az újonc Bp. Kistext SE elleni hazai vereséget követően másnap feküdt a műtőasztalra. Azon munkálkodik a társaság, hogy jó játékkal és győzelemmel köszöntsék Kecskeméten vasárnap este az újra visszatérő mesterüket.

Fotó: Muzslay P.

Címkék#Előzetes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában