labdarúgás

2021.11.24. 09:30

Maradandót alkotna a Rákóczi együttese az Érd csapata ellen

Ebben az évben az utolsó hazai bajnoki mérkőzésére készül a Kaposvári Rákóczi FC, amely az NB III. Nyugati csoportjának 14. fordulójában, szerdán 16 órakor az Érdi VSE gárdáját látja vendégül egy pótolt bajnokin.

Klein Péter

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A két fél ugyanis az érdiek kérésére halasztotta el egy hónappal a találkozót, mivel a Pest megyei együttesben rengeteg sérült és beteg játékos volt, így nem tudtak volna felnőtt kapust nevezni a találkozóra. A Rákóczi pedig a fair play szellemében, sportszerűen igent mondott a kérésre.

– Nagyon bízom abban, hogy a csapat maradandót alkot majd az év utolsó hazai bajnokiján, ami megadná a lökést a hátralévő mérkőzésekre – mondta Nagy Tamás, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Azt kértem a srácoktól, hogy nyújtsák azt a teljesítményt, amit ZTE II. elleni találkozó utolsó húsz percében láttam tőlük. Úgy menjenek fel a pályára, mintha még nem ért volna véget az a meccs. Nincs más lehetőségünk, hiszen nyomást csak labdával lehet gyakorolni az ellenfélre, ezért pedig fel kell vállalni a nehezebb helyzeteket. Ezeknek a megoldása ott van bennük, ebben biztos vagyok. Így van esélyünk hibára kényszeríteni az ellenfelet, s abból gólokat szerezni. Ezúttal is az a csapat megy fel a pályára, amely a legütőképesebb. Vannak problémáink, hiszen Pintér Norbert biztosan nem lesz ott a kezdőben, s Zvara Dávidra és Czuczi Péterre továbbra sem számíthatunk.

Az Érdi VSE a kilencedik helyről érkezik a somogyi megyeszékhelyre. Limperger Zsolt együttese nem úgy szerepel a bajnokságban, ahogy az elmúlt években, ugyanis élcsapatból jelenleg középcsapattá csúsztak vissza a Pest megyeiek, akik a tizenhat meccsükből eddig hetet nyertek meg. A kaposváriak még csak öt sikernél járnak, s ezeket mind hazai pályán aratták, ahol már kilenc mérkőzés óta nem találtak legyőzőre.

A Kaposvári Rákóczi FC vezetősége szeretné újraértelmezni a szurkolókkal való kapcsolattartást, szeretne egy új irányba elindulni ezen a téren is. Ennek első lépéseként ingyenessé tették az Érdi VSE elleni hazai bajnoki mérkőzést, melyre minden szimpatizánst, régi és új szurkolót nagy szeretettel várnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában