Röplabda

2021.11.03. 08:38

Megint nyertek a hölgyek, míg a férfiak Újvárosban nagy csatában kikaptak

Harmadik bajnoki fellépését is behúzta Budapesten az 1. MCM-Diamant RÖAK NB II.-es női egylete, míg a RÖAK-Fino Kaposvár az ötödik körben hatalmas csatában elveszítette a veretlenségét Dunaújvárosban.

Fenyő Gábor

Röplabda NB II. – nők:

Bp. Kispest SE–1. MCM-Diamant RÖAK

0–3 (–16, –18, –18)

Az 1. MCM-Diamant RÖAK játékoskerete: Tóth Jázmin (csapatkapitány), Pavlovics Tímea, Balogh Dominika Szeréna, Sipos Lili, Varga Katalin, Károly Kata, Budai Viktória, Imreh Dorka, Gombos Mirella, Honfi Katalin Mária, Vida Bonita (liberó), Herbai Kata (liberó), az edzőik Nagy Fanni Boglárka és Hanusz Réka.

A Nagy Fanni Boglárka és Hanusz Réka edződuó által irányított 1. MCM-Diamant RÖAK egylete a harmadik bajnoki mérkőzését is behúzta.

Röplabda NB II. – férfiak:

Dunaújvárosi SE RA–RÖAK-Fino Kaposvár

3–2 (18, –21, 24, –20, 9)

A RÖAK-Fino Kaposvár kerete: Iván Bence (csapatkapitány), Iván Gergő, Fenyvesi Barnabás, Zarka Márton, Tóth Gábor, Nagy Dávid, Garami Péter, Fógel Dávid József, Fazekas Bence, Fazekas Bálint, Eördögh Bálint (liberó), Bellai Zoltán András (liberó), az edzőjük Demeter András György.

Az ötödik körben maradt alul először Dunaújvárosban a Demeter András György vezette RÖAK-Fino Kaposvár alakulata, vagyis a házigazdák visszavágtak az október első napján elszenvedett vereségükért. Akkor pont nélkül maradtak az újvárosiak, most viszont a somogyiaknak is jutott egy pont a 112 percig tartó összecsapáson. A nagy csapat játékosai közül Iván Bence, Iván Gergő és az U19-es válogatott Fenyvesi Barnabás is játszott, s az U17-es nemzeti együttes két játékosa, Zarka Márton és Tóth Gábor is lehetőséget kapott.

A Dabason edzőtáborozó és játszó U17-es válogatott első fellépésén a Kaposvárról indult, volt válogatott Dávid Zoltán vezényelte Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn együttesétől kapott ki 3–0 (15, 16, 16), majd az újonc Bp. Rákosmentétől ugyancsak 3–0 (15, 19, 26) arányban. Utóbbi találkozón a korosztályos válogatott tagjaként a RÖAK-Fino Kaposvárt képviselő Tóth Gábor öt, a csapatkapitány, Zarka Márton pedig egy pontot jegyzett, míg a Rákosmente csapatában szereplő, az előző szezonban még a kaposváriakat erősítő Fenyő Balázs kerek tíz pontot termelt.

Az U17-esek november vége felé, míg az U19-esek december közepén folytatják majd az NB I.-es csatározásokat.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában