KÉZILABDA

2021.11.12. 21:05

Nem sikerült megállítani a Fradit a boglári fiataloknak

A lehetőség benne volt, ám nem jött össze a bravúr, négygólos vereséget szenvedtek a balatoniak a Fradi otthonában. A házigazdák – akiknek ez volt egymás után a negyedik győzelmük – a tizennegyedik perctől végig vezetve gyűjtötték be a két pontot.

Keszthelyi Zoltán

Nem megy vendégként; négy idegenbeli bajnokin, négy vereség a NEKA mérlege. A népligeti találkozó forgatókönyve pedig nagyban hasonlított a korábbiakéhoz, hisz Budakalászon tizennyolc perc alatt hét (11-4), Balatonfüreden huszonhét perc után tíz gól hátrányban (15-5) voltak, ezúttal pedig húsz perc után mínusz hattal álltak (15-9) pedig a tizennegyedikben még döntetlent (8-8) mutatott az eredményjelző. Ez a hat meg is maradt a szünetig (19-13), úgy, hogy a hazaiak kapusának, Győrinek egyetlen védése sem volt harminc perc alatt. A Fradiból a válogatott Nagy Bence megoldhatatlan feladatot jelentett, aki hét lövésből hétszer betalált A somogyiaktól Papp és Dely vitte a prímet támadásban három-három góllal.

A második félidő két Dely góllal indult (19-15), szinte azonnal látótávolságba kerültek Sótonyi edző tanítványai, akik egymás után kapták az emberelőnyöket. A szünet utáni tizenkilencedik percben Füzié egymás után a hatodik volt, ám ekkor – a tizenötödik perc után a találkozón másodszor – csak egyetlen gól volt a zöldek előnye (25-24), akik másfél percig kettős emberelőnyben voltak, igaz ők támadhattak és Horváth Attila időkérése után gólt is lőttek Ónodi-Jánoskúti révén (26-24). A somogyiak Kovács hetesével (26-25), majd Bognár találta (27-25) utáni Papp akciógóllal (27-26) az ötvenkettedik percig ott voltak a házigazdák nyakán, ám a folytatás már nem róluk szólt. A hátralévő nyolc percben csak Kovács és Dely tudott eredményes lenni, így ezúttal is be kellett érniük a szimpatikus vesztes szerepével.

K&H férfi kézilabda liga – 8. forduló

Ferencvárosi TC – Nemzeti Kézilabda Akadémia 32–28 (19–13).

Budapest, Elek Gyula Aréna, 500 néző. Vezette: Fekete T., Tóth D.

FTC: Győri K. – Imre, Ónodi-Jánoskúti 5, Bognár A. 4, Füzi 2, Nagy B. 7 (1), Kovacsics 2. Csere: Zernovic (kapus), Debreczeni 1, J. Mikita 1, Bujdosó 5, Pordán 2, Andjelics 3, Bohács, Prainer. Vezetőedző: Horváth Attila.

NEKA: Palasics – Krakovszki Zs. 1, Dely 6, Papp T. 6, Kovács G. 8 (3), Fekete D. 1, Sisa 1.Csere: Takács Á. (kapus), Tárnoki, Bendicsek 1, Mikita B., Temesvári 1, Simotics, Draskovics 1, Krakovszki B. 2, Kiss A. Vezetőedző: Sótonyi László.

Hétméteresek: 2/1(1/1), illetve 4/3(1/0).

Kiállítások: 16(2) perc, illetve 6(6) perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában