kézilabda

2021.11.08. 19:55

Uros Bregar az új siófoki vezetőedző

Uros Bregar személyében szlovén vezetőedző váltja Danyi Gábort a Siófok KC kispadján – írja a klub a hivatalos honlapján. A 42 esztendős szakember hétfőn aláírta 2023 nyaráig szóló szerződését, bemutatkozott és megtartotta első edzését a keddi Alba Fehérvár KC elleni kupamérkőzés előtt.

Sonline

Uros Bregar már 2006-ban feltűnt a szlovén utánpótlás-válogatottak élén, előbb a serdülő, majd az ifjúsági együttes szövetségi edzőjeként. Ezt követően a felnőtt válogatott másodedzőjeként dolgozott, majd 2015-ben kinevezték szövetségi kapitánynak. Csaknem hat éven át irányította a szlovén nemzeti csapatot, mellyel három Európa-bajnokságra (2016, 2019, 2020), és két világbajnokságra (2017, 2019) is kijutott. Idén tavasszal viszont váltott, és elfogadta a szerb szövetség felkérését, így jelenleg nem csak a Siófok KC vezetőedzői posztját tölti majd be, ő a decemberi spanyolországi világbajnokságra készülő szerb válogatott szövetségi kapitánya.

Klubszinten ezzel párhuzamosan hét éven keresztül volt a szlovén RK Krim Mercator (Krim Ljubjana), majd egy éven át a Vardar Skopje másodedzője, mielőtt elfogadta a Váci NKSE (Ipress Center-Vác) ajánlatát. A váci együttestől azonban 14 mérkőzés után távozott, így első magyarországi szerepvállalása igen rövidre sikeredett. A mögöttünk álló öt kiírásban, sorozatban öt bajnoki címet nyert az RK Krim Mercator gárdájával, melyet évről-évre a Bajnokok Ligája mezőnyében is láthattunk. A szlovén sztárcsapat kispadját idén októberben hagyta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában