Labdarúgás

2021.12.11. 13:34

A Soroksár SC ellen zárja az esztendőt a BFC Siófok

Idegenben játssza az év utolsó bajnokiját a legutóbb Budaörsön – három győzelem után – kínos vereséget szenvedő BFC Siófok a Labdarúgó NB II.-ben. A balatoniak a tabellán tizenharmadik helyezett Soroksár vendégeként lépnek majd pályára a pontszerzés reményében vasárnap 13 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Öt év után fordul elő újra, hogy nem a Révész utcai stadionjában játssza az év utolsó összecsapását a BFC Siófok együttese, mely akkor Vácon kikapott, ám azóta egy Mosonmagyaróvár elleni döntetlent követően az utóbbi három évzáróját megnyerte, sorrendben a Monor, a Haladás, illetve a Budaörs ellen. Hogy ezúttal sem maradnak pont nélkül, arra minden esély megvan, hiszen a Soroksár – a Szentlőrinccel párban – a leggyengébb mutatóval rendelkezik hazai pályán: nyolc meccsen mindössze hét pontot tudtak csak bezsebelni. Ezeken „csak” nyolc gólt szereztek, ráadásul a Szombathelyi Haladást kivéve eddig minden ellenfelük betalált Soroksáron. A Sori szerencsés ajkai sikerét követően három nyeretlen – DVTK, Aqvital Csákvár, Vasas FC – találkozóval a háta mögött fogadja a somogyiakat vasárnap délután egy órától a Szamosi Mihály Sporttelepen. 

Papíron tehát nem esélytelenek a Balaton-partiak, ám esetükben mindez semmit nem jelent, hiszen a III. Kerület TVSE, illetve a Budaörs ugyanez a kategória volt, ám mindkét, a forduló előtt kieső helyen álló csapat ellen – a győzelem leghalványabb esélye nélküli – somogyi vereség lett a vége, ráadásul – szerény képességű – ellenfelük le is nullázta őket. A Budaörs és a III. Kerület alakulatának is két-két sikere van saját közönsége előtt, abból egyik a BFC Siófok ellen… Tovább árnyalja a képet, hogy a tabellán a Soroksár mögött álló hét klubból mindössze kettőt sikerült legyőzniük Domján Attila vezetőedző tanítványainak, az ellenük megszerezhető huszonegy pontból mindössze kilenc jött össze. 

Nagyon fontos lenne egy jó eredmény az őszi utolsó fordulóban, hiszen az nagy lökést adhatna a téli felkészülésre és a tavaszi szezonra is a balatoni együttesnek. 

Fotóillusztráció: Németh András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában