Vízilabda

2021.12.28. 08:40

Horváth Ákos meghívót kapott Märcz Tamástól

Munkával kezdi és zárja az esztendőt a Märcz Tamás irányította magyar férfivízilabda-válogatott. December 28. és 30. között a feltörekvő fiatalok, míg január 3. és 5. között a tapasztaltabb játékosok vesznek részt az összetartáson. Az elsőre meghívót kapott az E.ON férfi vízilabda OB I.-ben szereplő Kaposvári VK játékosa, Horváth Ákos is. 

Klein P.

Tokio 20210808 Tokio2020 Japán Olimpia férfi Vízilabda Magyarország Spanyolország bronz mérkőzés foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Märcz Tamás

– Vártam ezt az időszakot, hiányzott, hogy együtt legyek a csapattal, de hát a szövetségi kapitánynak néha türelmesnek is kell lennie – mondta Märcz Tamás. – Sohasem látott idényünk van, ilyen zsúfolt versenynaptárral még nem szembesültünk. Ősztől tavaszig két mérkőzése lesz a válogatottnak, mind a kettő a világligában, és már ezt is nagyon nehéz volt beilleszteni a programba. 

A szövetségi kapitánynak és stábjának több feltörekvő tehetség is bizonyíthatja rátermettségét. Január 4-én, a Duna Arénában sajtónyilvános edzésen vesz részt a válogatott. Miként a szövetségi kapitány megfogalmazta, a december végi (28–30.) összetartáson nagyobbrészt olyan játékosok kapnak szerepet, akik a közel, vagy éppen távoli jövő potenciális válogatott keretbe hívható játékosok közé tartoznak. Közülük többen a január eleji edzéseken is részt vesznek. 

A korábban megnevezett keretekben némi változás is fellelhető. – Pohl Zoltánnak sérülés miatt ki kell hagynia a januári keretedzéseket – mondta a szövetségi kapitány. – Nagy Ádám a decemberi összetartáson egészségügyi okokból biztosan nem tud részt venni. Burián Gergely a döntésem szerint csak a januári edzésekre jön, Csacsovszky Erik, aki eredetileg a decemberi csoportba kapott meghívott, végül szintén a januári, idősebb csoportban edz. 

A megüresedett decemberi helyekre két játékos kapott meghívót: Horváth Ákos, a Kaposvár, és Vámosi Bertold, az UVSE pólósa bizonyíthat a mesteredzői címet idén megkapó szakembernek. A 22 éves Horváth Ákos Debrecenből érkezett a somogyi megyeszékhelyre, ahol fokozatosan vált egyre meghatározóbb játékossá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában