KÉZILABDA

2021.12.03. 08:30

Siófokiak is játszanak a világbajnokságon

Magyarország Szlovákia ellen kezdte meg a szereplését a spanyolországi kézilabda-világbajnokságon. A tornán öt játékos képviseli a Siófok KC-t.

MW-összeállítás

Fotó: NemA

Elrajtolt a 2021-es spanyolországi női kézilabda-világbajnokság, melyen az NB I.-ben szereplő Siófok KC öt játékosa: Andela Janjusevic, Simone Böhme, Katarina Jezic, Maja Vojnovic és Simona Szarková is hazája nemzeti csapatának a sikereiért küzdhet. A vezetőedző, Uros Bregar pedig a szerb válogatottat irányítja a tornán. Az SKC hivatalos honlapja egy rövid interjút készített velük.

Uros Bregar, a balatoniak vezetőedzője, a szerb válogatott szövetségi kapitánya: – Előzetesen nagyon nehéz megmondani, mire lehetünk képesek. A szerb válogatott jelentősen átalakult, sok a tehetséges fiatal, de a közös munkát még csak most kezdtük. Az elsődleges célunk a csoportkörből való továbbjutás, a többit pedig majd meglátjuk. Egy világbajnokság mindig a legkiemeltebb esemény.

Andela Janjusevics, a szerb nemzeti csapat jobbátlövője: – A nemzeti csapat jelentős átalakuláson megy keresztül, ez egy olyan időszak, amikor meg kell találnunk a korszakos karakterek utódjait. Egyelőre nem igazán tudjuk, mire számíthatunk, nem tudnám elhelyezni magunkat a mezőnyben. Azt viszont tisztán látom, hogy a motivációval nem lesz probléma, a lehetőségeinkhez mérten a legtöbbet fogjuk kihozni magunkból.

Felkészülési mérkőzések: Szerbia–Észak-Macedónia 20–19 (Janjusevic 0 gól); Szerbia–Észak-Macedónia 33–25 (Janjusevic 5 gól).

Simone Böhme, a dán válogatott jobbszélsője: – Az edzőtábor mellett a felkészülési mérkőzések is jól sikerültek, nem csak eredményesek voltunk, de kimondottan jól is kézilabdáztunk. Személy szerint komoly elvárásokkal érkeztem, titkon egy világbajnoki éremről álmodok...​

Felkészülési mérkőzések: Dánia–Ukrajna 35–18 (Böhme 2 gól); Dánia–Ukrajna 35–20 (Böhme 2 gól).

Katarina Jezic, a horvát válogatott csapatkapitánya: – A felkészülés és a főpróba is jól sikerült, ami pedig ennél is fontosabb, hogy mindenki egészséges. Nagyon jó az atmoszféra, helyén van a csapatszellem, ez megmutatkozik a pályán és azon kívül is. Szeretnénk nagyot álmodni, de lépésről lépésre kell haladnunk, mindig az előttünk álló feladatra kell koncentrálnunk. A brazilok ellen kezdünk (a mérkőzés csütörtökön lapzártánk után ért végett), egy roppant nehéz mérkőzésre számítok, de a jó kezdés nagyon fontos. Minden alkalommal a végsőkig fogunk harcolni.

Maja Vojnovic, a szlovén válogatott hálóőre: – Szeretném a torna minden percét megragadni és kiélvezni, büszke vagyok arra, hogy itt lehetek. A horvátok elleni felkészülési mérkőzések nem sikerültek a legjobban, de vannak kiemelkedő karakterek, akik képesek a csapatot átlendíteni a nehéz pillanatokon. Bízom benne, hogy formába lendülünk, és minél tovább versenyben maradunk.

Felkészülési mérkőzések: ​Horvátország–Szlovénia 29–21 (Jezic 3 gól); Horvátország–Szlovénia 28–24 (Jezic 0 gól).

Simona Szarková, a szlovák válogatott balátlövője: – Számomra ez egy nehéz és várakozással teli időszak, hiszen a világbajnokság kezdete és a rehabilitációm vége egybeesik. A felkészülés során nem edzettem, nem léptem pályára, a klasszikus értelembe vett kézilabda hiányzott a mindennapjaimból. Meglátjuk, mikor léphetek pályára, bízom benne, hogy már a csoportkörben segíthetem a csapatot. A felkészülés során több kulcsember is hiányzott, így az előkészületi mérkőzéseken az eredmény másodlagos volt. Reálisan nézve a helyzetünket, a csoportkörből való továbbjutás nagy eredmény lenne, úgy gondolom, hogy ehhez Csehországot kell majd legyőznünk.

Felkészülési mérkőzések: Németország–Szlovákia 32–25; Spanyolország–Szlovákia 35–15; Lengyelország–Szlovákia 35–24.

A Siófok KC lövője, Kiss Nikolett ugyan meghívót kapott, de végül nem került be az utazók keretébe, így ő az edzőtáborból visszatért, és a Balaton-parti csapattal folytatja a téli alapozást.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson- Mosonmagyaróvár), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim – Németország). Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC), Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC). Jobbátlövők: Albek Anna (TuS Metzingen – Németország), Klujber Katrin (FTC), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler). Irányítók: Tóth Eszter (Mosonmagyaróvári KC SE), Vámos Petra (DVSC). Beállók: Bordás Réka (DVSC), Szabó Laura (MTK Budapest), Tóvizi Petra (DVSC). Balátlövők: Háfra Noémi (Győr), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC). Balszélsők: Márton Gréta (FTC), Fodor Csenge (Győr). Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.

A magyarok programja: December 2., 20.30 óra: Magyarország–Szlovákia (Tv: M4 Sport); december 4., 20.30 óra: Magyarország–Csehország (Tv: M4 Sport); december 6., 20.30 óra: Magyarország–Németország (Tv: M4 Sport).

Fotó: Németh András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában