Röplabda

2021.12.28. 08:58

Visszatér a régi-új mester

A januári kupamérkőzéseket még levezényli a Fino-Kaposvár argentin származású mestere, Ruben Wolochin, aztán január 17-én – legalábbis egy időre – Indiába költözik, ahol egy profi csapat edzéseit vezeti. Addig apa és fia, azaz Demeter György és András trenírozza a kaposvári együttest.

Fenyő Gábor

Ruben Wolochin családi okok miatt utazott haza Argentínába, ezért ültem én a székesfehérvári kupameccsen a kaposvári kispadon – kezdte Demeter György, a Fino-Kaposvár egykori legendás mestere. – Az argentin származású szakember karácsony után jön vissza Kaposvárra, majd január második felében újra útra kel. Ezúttal India lesz az úti cél. Az biztos, hogy a januári kupameccseket – 4-én a Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn elleni negyeddöntő visszavágóját, illetve a Kecskeméti RC elleni elődöntőt – még Rubin Wolochin vezényli le. 

Vagyis január 23-án Borsodban a Vegyész RC Kazincbarcika, rá egy hétre Budapesten a Pénzügyőr SE, majd februárban hazai pályán a Dunaújvárosi KSE, aztán a fővárosban a Kistext SE, majd ismét Kaposváron a Kecskeméti RC, végül pedig Budapesten a MAFC-BME ellen apa és fia, azaz a legendás Demeter György és Demeter András György vezényli a kaposvári együttest. A bajnoki alapszakasz utolsó meccsén, március 6-án a Debreceni EAC elleni hazai találkozón ismét Ruben Wolochin foglal majd helyet a kaposvári kispadon. 

– Indiában beindítják röplabdában (is) a profi ligát – mondta Víg Attila, a Fino-Kaposvár sportigazgatója. – Nyolc csapat indulhat, s az egyik alakulatnak Ruben Wolochin lesz az edzője. Január vége felé kezdődnek majd a csatározások: az első két hétben lejátsszák az alapszakasz összes meccsét, amit aztán a helyosztók, éremcsaták követnek majd. 

S hogy miként alakult a kaposvári röplabda-utánpótlás sorsa? 

– Mi szívesen átvennénk a fiúkat és a leányokat is – folytatta Víg Attila sportigazgató. – Sok kérdés nyitott még, s szükség(ünk) van a Magyar Röplabda Szövetség és az önkormányzat támogatására is. Az biztos, hogy az utánpótlásra mindenképpen oda kell figyelnünk, kötelességünk segíteni őket. 

 

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában