Labdarúgás

2022.01.18. 12:36

A háromszázadik NB I.-es meccs az egyik nagy álma

Sokadik téli felkészülését kezdte el Balázs Benjámin, aki jelenleg az élvonalbeli MTK Budapest csapatát erősíti. A 31 esztendős labdarúgó megállíthatatlanul közeledik a háromszázadik NB I.-es mérkőzése felé, amire talán akkor még nem is gondolt, mikor a Mézgában elkezdett futballozni.

Klein Péter

Fotó: LANG ROBERT

Az évvel együtt a téli alapozási időszak is elkezdődött a magyar labdarúgás világában. A hideg, zord időjárás bár nem kedvez a futballnak, de a jól elvégzett munka remek alapot ad a tavaszi szezonra. 

– Az ünnepekre két hét szünetet kaptunk, ezt az időt Kaposváron töltöttem a családommal – mondta Balázs Benjámin. – Az első héten pihentem, a másodikon már elkezdtem futni, de még így is nehéz visszarázódni a mindennapokba, azonban pár nap után már sikerült. 

Az alapozás periódusában kevés dolog szól a játék szépségéről és élvezetésről, de mindig akadnak emlékezetes pillanatok egy-egy felkészülés során. 

– 2009-ben, pont januárban kerültem fel a Rákóczi első csapatába, így a felkészülési időszak mindig egy örök emlék marad számomra – emlékezett vissza Balázs Benjámin, aki 2014-ig erősítette szülővárosa csapatát. – Abból a szempontból is különleges volt, mert Horvátországba utaztunk, s ez volt az első külföldi edzőtáborom. A foci szempontjából pedig egy törökországi edzőtábort emelnék ki, ahová már az Újpest játékosaként utaztam, s olyan nem neves ellenfelek ellen léptünk pályára, mint a Lech Poznan, a Hajduk Split vagy éppen a Crvena zvezda. Az akkori edzőnk, Nebojsa Vignjevic ugyanis azt vallotta, hogy ezekből a meccsekből többet tudunk tanulni, mintha egy gyengébb ellenfelek vernénk öt-hat góllal. 

A korábban támadóként, de az utóbbi években már szélső védőként játszó Balázs Benjámin immáron a tizennegyedik téli alapozásának vágott neki, s mint mondja, mindegyikről beugrik számára egy-egy feledhetetlen pillanat. Ezek nem mindegyike köthető feltétlenül a labdarúgáshoz, vannak, melyek inkább a csapattársakkal együtt töltött edzőtábori estékhez kapcsolódnak. 

Balázs Benjámin ezúttal nem élheti át ezeket az élményeket, ugyanis nem került be az MTK Budapest Törökországba utazó keretébe. Annak ellenére, hogy az egyik legtöbbet foglalkoztatott játékos volt ősszel a fővárosi kék-fehéreknél. Ebben a szezonban a 17 bajnoki során 13 alkalommal kezdőként, kétszer pedig csereként kapott lehetőséget, s az így összegyűlt 1128 percével a hetedik legtöbb időt pályán töltő labdarúgó. 

– A bajnokság elején még nem éreztem a bizalmat, de ezt követően már igen, főként Ciki bácsinál (Teoduru Vaszilisz – a szerk.) és Márton Gábornál. Van hiányérzetem az őszi szezonnal kapcsolatosan, főleg a gólpasszok terén. 

Balázs Benjámin annak ellenére, hogy több évig volt légiós már csak tizennégy meccsnyire van a háromszázadik NB I.-es találkozójától, ami az egyik dédelgetett álma. A jelenleg 31 esztendős labdarúgó azonban nemcsak a közeli, hanem a távoli jövőre is gondol már. 

– Szerencsére jó fizikai állapotban vagyok, így szeretnék még legalább öt évig futballozni, ami mellett már elkezdtem a C licences edzőképzést – tette hozzá a labdarúgó. – Márciusban vizsgázom majd, jelenleg erre is készülök. Ha elkezdtem ezt az utat, akkor az mindenképp az alapoktól, szeretnék inkább gyerekekkel foglalkozni. 

 

Balázs Benjámin nem került be az MTK Budapest Törökországba utazó keretébe

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában