Kosárlabda

2022.01.28. 07:34

A hatodik helyet szerezték meg a munkácsysok a diákolimpián

Fenyő Gábor

Egyetlen somogyi csapat, a Fehér Iván vezette kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium fiúalakulata képvisel(het)te a somogyi színeket a Fejér megyében, Móron és Székesfehérváron rendezett középiskolás (V–VI. korcsoportos) országos diákolimpiai kosárlabdadöntőben. 


A kaposváriak még decemberben hazai környezetben vívták ki az országos finálé jogát, miután előbb a kecskeméti Bolyai János Gimnáziumot verték kilenc ponttal 84–75, majd a soproni Széchenyi István Gimnáziumot magabiztosan, 15 pont különbséggel 97–82 arányban.

 
A Fejér megyei országos diákolimpiai döntőben a Munkácsy-gimnázium csoportjában a negyedik lett, miután a PE Gyakorló Gimnáziumától hatalmas csatában egyetlen ponttal 57–56, a szolnoki Széchenyi István Gimnáziumtól 62–55, a debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumtól pedig három ponttal, 66–63 arányban maradtak alul. Az 5–7. helyekért játszott helyosztón ismét a debreceniekkel találkoztak, akiket most 82–57 arányban legyőztek, a szombathelyi Műszaki, Gépipari és Informatikai Technikum csapatától viszont kikaptak 60–51-re, így a hatodik helyen zártak. 


A végeredmény: 1. Szombathely, Nagy Lajos Gimnázium, 2. Pécs, PE Gyakorló Gimnázium, 3. Budapest, Boldog Adolf Kolping Katolikus Gimnázium, ...6. Kaposvár, Munkácsy Mihály Gimnázium. 


A hatodik helyezett kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium V–VI. korcsoportos fiúkosárlabda-csapata: Antalics Dániel, Balog Ákos Barnabás, Bogárdi Donát, Czink László Gábor, Heffer Barnabás Gyula, Kárpáti Levente, Kovács Barna, Sótonyi Ádám, Vajda Levente Zoltán, Yake Matthew Daniel, Zsille Péter, a felkészítő testnevelő tanáruk Fehér Iván. Fenyő Gábor 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában